Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mazepin in tranen na kwalificatie: "Ik heb het verneukt"

Een bijzonder beeld na afloop van de kwalificatie. Nikita Mazepin werd, niet voor het eerst dit seizoen, twintigste en laatste, maar toch was hij zeer geëmotioneerd.

Nikita Mazepin wordt door weinigen beschouwd als een groot talent, maar dit jaar beschikt hij over een auto waarmee hij niemand zijn of haar ongelijk kan bewijzen. Tijdens de kwalificatie op de vrijdag van de Braziliaanse Grand Prix zag hij echter toch een kans, maar het mislukte. Hij was tijdens Q1 bezig met een puike ronde in zijn Haas VF-21, maar in de laatste bocht ging hij de mist in, waardoor hij toch genoegen moest nemen met de twintigste en laatste plaats. Het zorgde voor tranen in zijn ogen toen hij voor de camera's verscheen. "Ik had een goede ronde. Toen maakte ik een fout, dus ja", zegt hij geëmotioneerd.

Dit was zijn kans om Williams te verslaan

Williams kwam er tijdens de kwalificatie ook niet aan te pas en Nicholas Latifi en George Russell werden zestiende en zeventiende. Mazepin dacht dat ze te verslaan waren, maar het mocht dus niet zo zijn. "De auto voelde goed. Het was onze dag om dicht op Wiliams te zitten en een goede kwalificatie te hebben. Ik probeerde echter iets te hard. De jongens hebben het heel goed gedaan. Ik heb hier nog nooit gereden in de sim, maar ja, ik heb het verpest", zo sluit hij met een tranen in zijn ogen af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi