Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mazepin doorbreekt stilzwijgen en reageert op ophef omtrent Rusland en Oekraïne

De kans is groot dat Nikita Mazepin zijn Formule 1-zitje kwijt gaat raken, nu het Haas-team al haar sponsoring van vader Mazepin heeft verwijderd. De Russische F1-coureur heeft voor het eerst gereageerd op alle ophef.

Het is geen geheim dat Nikita Mazepin zonder het sponsorgeld van zijn vader waarschijnlijk nooit bij het Haas-team had gereden. Zijn vader, Dmitry Mazepin, is een enorm rijke Russische zakenman, wiens bedrijf Uralkali veel geld in het Haas-team heeft gepompt. Nadat Rusland afgelopen week Oekraïne besloot binnen te vallen, handelde het Amerikaanse team snel. Een dag later waren alle Russische kleuren en sponsornamen van de wagen verdwenen. Teambaas Guenther Steiner bevestigde dat de kans aanwezig is dat Mazepin zijn stoeltje gaat verliezen.

Mazepin focust zich op zichzelf

Nikita Mazepin bleef lang stil over de situatie. Aangezien zijn vader nauwe banden heeft met President Poetin, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij zich inhoudelijk over de invasie in Oekraïne uit zal laten. Wel heeft hij een reactie gegeven op de ontstane situatie, waarin hij mogelijk zijn stoeltje kwijt kan raken. Op Twitter laat Mazepin het volgende weten: "Aan mijn fans en volgers - het is een lastige tijd en ik heb geen controle over veel van wat er wordt gezegd en gedaan." "Daarom kies ik ervoor om te focussen op hetgeen dat ik wel KAN controleren, door hard te werken en mijn best te doen voor mijn Formule 1-team van Haas! Hartelijk bedankt voor jullie begrip en jullie steun!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"