Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo wil papa Mazepin volgend seizoen Haas beter laten presteren

Dmitry Mazepin wil in de nabije toekomst het Haas-personeel stimuleren met extra bonussen. Zijn bedrijf, Uralkali, is hoofdsponsor van de renstal, maar wil hiernaast meer samenwerken met het team om zo het moraal binnen het team te verhogen.

Haas krijgt met Uralkali als sponsor elk jaar een miljoeneninjectie van Dmitry Mazepin. De vader van Nikita Mazepin sponsort het team sinds begin 2021 en wil het sponsorschap in de toekomst graag omzetten in een samenwerking. Ook heeft de Russische zakenman nog steeds de droom om een eigen Formule 1-team te bezitten. Momenteel wordt het team echter geplaagd door weglopend personeel. Daar wil hij een stokje voor steken. "Het personeel ziet hun familie nauwelijks, ze leven in vliegtuigen in verschillende tijdzones", zegt Mazepin senior bij het Russische Match TV . Hij wil het personeel binnen Haas stimuleren bij het team te blijven en het moraal hoog proberen te houden. "Het is een lastige opgave om de auto te onderhouden tijdens 23 races in 23 verschillende landen." "Hierin is de menselijke factor enorm belangrijk en daarom willen we de motivatie van het team opkrikken. Dit willen we tezamen met het team doen. Wij als bedrijf hebben een extra voorstel gedaan aan het Haas-team. We willen als sponsor extra geld beschikbaar stellen om de HR-strategie kracht bij te zetten. Dit zou afhangen van de finishpositie van het team in de constructeurs."

Heeft Mazepin plannen om Haas te kopen?

Dmitry Mazepin heeft nog altijd plannen om eigenaar te worden van een Formule 1-team, al wil hij dit niet per se via Haas bereiken. "We hebben grote ambities in de motorsport en we hebben al een gefaalde poging gedaan om een team te kopen", vervolgt de Rus. Eerder toonde hij interesse in het opkopen van Force India, het huidige Aston Martin-team. "We willen als sponsor niet alleen Nikita steunen. We hebben een bredere kijk. Als bedrijf zijn we actief in zeventig landen en in drieëntwintig daarvan wordt er door de Formule 1 geracet. We willen de sport gebruiken om onze producten en ons bedrijf te promoten. Dat lukt ook", aldus Mazepin senior.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'