Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mazepin verklaart 'incident' in Mexicaanse nachtclub: "Ik werd er niet uitgeschopt!"

Eerder deze week doken er beelden op van NIkita Mazepin die druk in gesprek was met beveiligers in een Mexicaanse nachtclub en ogenschijnlijk naar de uitgang werd geëscorteerd. De Rus zelf ontkent dat hij er uit is geschopt en verklaart wat er dan wel gebeurde.

Nikita Mazepin heeft de schijn vaak tegen. In het verleden kwam hij vaak negatief in het nieuws en ook deze week leek dat te gebeuren toen er beelden van hem opdoken in een Mexicaanse nachtclub. Daar was hij, net als een hoop andere coureurs, aan het feesten na afloop van de Grand Prix. Op de beelden was te zien hoe een zichtbaar gefrustreerde Mazepin weg werd geleid door een aantal krachtpatsers. Het verhaal deed de ronde dat hij uit de club was gezet, maar in gesprek met onder meer RacingNews365 ontkent de Rus dat dat het geval was op de desbetreffende avond. "Voor mij is de situatie heel duidelijk. Niemand is uit de club geschopt. Ik was boos omdat een van mijn engineers het team ging verlaten en ik daarom iedereen van het team had uitgenodigd, maar een van de teamleden werd helaas de club niet binnen gelaten. Ik heb het opgelost, maar dat duurde een paar minuten. Het was een leuk feestje, dus we zijn wel een paar uur gebleven!", sluit hij met een glimlach af.

Teambaas Steiner reageert op beelden

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, heeft de beelden ook gezien. Hij zag er in gesprek met onder andere deze website weinig kwaad in. "Het was meer een discussie dan een gevecht. In Zuid-Tirol (waar hij vandaan komt, red.) ziet het er anders uit als je vecht. Dit was meer een verbale discussie", grapt hij. Volgens de Italiaan van Haas wordt al snel alles overdreven als het om zijn Russische pupil gaat. "Alles wat hij doet wordt meteen gefilmd door iemand. Nikita heeft misschien wel een reputatie, maar alsnog wordt alles opgeklopt", hekelt Steiner. "Dat maakt het er voor hem niet makkelijker op."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein