Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Mazepin verklaart 'incident' in Mexicaanse nachtclub: "Ik werd er niet uitgeschopt!"

Eerder deze week doken er beelden op van NIkita Mazepin die druk in gesprek was met beveiligers in een Mexicaanse nachtclub en ogenschijnlijk naar de uitgang werd geëscorteerd. De Rus zelf ontkent dat hij er uit is geschopt en verklaart wat er dan wel gebeurde.

Mazepin Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas
Nikita Mazepin heeft de schijn vaak tegen. In het verleden kwam hij vaak negatief in het nieuws en ook deze week leek dat te gebeuren toen er beelden van hem opdoken in een Mexicaanse nachtclub. Daar was hij, net als een hoop andere coureurs, aan het feesten na afloop van de Grand Prix.

Op de beelden was te zien hoe een zichtbaar gefrustreerde Mazepin weg werd geleid door een aantal krachtpatsers. Het verhaal deed de ronde dat hij uit de club was gezet, maar in gesprek met onder meer RacingNews365 ontkent de Rus dat dat het geval was op de desbetreffende avond.

"Voor mij is de situatie heel duidelijk. Niemand is uit de club geschopt. Ik was boos omdat een van mijn engineers het team ging verlaten en ik daarom iedereen van het team had uitgenodigd, maar een van de teamleden werd helaas de club niet binnen gelaten. Ik heb het opgelost, maar dat duurde een paar minuten. Het was een leuk feestje, dus we zijn wel een paar uur gebleven!", sluit hij met een glimlach af.

Teambaas Steiner reageert op beelden

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, heeft de beelden ook gezien. Hij zag er in gesprek met onder andere deze website weinig kwaad in. "Het was meer een discussie dan een gevecht. In Zuid-Tirol (waar hij vandaan komt, red.) ziet het er anders uit als je vecht. Dit was meer een verbale discussie", grapt hij.

Volgens de Italiaan van Haas wordt al snel alles overdreven als het om zijn Russische pupil gaat. "Alles wat hij doet wordt meteen gefilmd door iemand. Nikita heeft misschien wel een reputatie, maar alsnog wordt alles opgeklopt", hekelt Steiner. "Dat maakt het er voor hem niet makkelijker op."

Ook interessant:

Video: de meest bizarre Formule 1-circuits aller tijden

In het verleden zijn er circuits geweest waarbij coureurs en fans
zich wel eens achter de oren hebben gekrabd. RacingNews365 heeft al
deze pareltjes voor je op een rijtje gezet in de onderstaande video.

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade