Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren: "We hebben in de F1 geen plek meer voor Alonso"

Fernando Alonso won afgelopen weekend de 24 uur van Le Mans voor het tweede jaar op rij. Eerder gaf de Spaanse coureur al te kennen grote plannen te hebben voor de toekomst. Een terugkeer bij McLaren volgend seizoen is volgens de CEO van de renstal echter uitgesloten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

De laatste jaren van zijn Formule 1-carrière vertoefde Fernando Alonso bij McLaren. De Spanjaard besloot na enkele moeizame jaren met Honda en Renault als motorleveranciers de sport vaarwel te zeggen. Hoewel McLaren de afgelopen jaren alles eraan deed om de Spanjaard binnenboord te houden, hoeft hij nu niet op een open deur te rekenen, laat Zak Brown in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport weten.

"Als Fernando mij zou bellen dat hij terug wil komen, dan zal ik Chase Carey moeten vragen of wij drie auto’s in mogen zetten. Met Carlos Sainz en Lando Norris zijn we momenteel erg gelukkig, beide coureurs hebben ook langdurige contracten. Gelukkig heeft hij nog niet gebeld, maar als hij belt, dan hebben we bij McLaren helaas geen plek voor hem."

De Amerikaan benadrukt zeer tevreden te zijn met zijn huidige rijders: "Ze hebben geweldig werk geleverd. Ze halen regelmatig Q3 en ze geven goede feedback over de auto. Daarbij kunnen ze het goed met elkaar vinden, ik hoef me dan ook geen zorgen te maken als ze vechten op de baan, zoals Magnussen en Grosjean elkaar wel eens in de haren vliegen. Beiden stellen het teambelang voorop. Lando maakt als rookie nog geen fouten en Carlos bloeit op binnen McLaren. We halen momenteel het beste in die twee jongens naar boven", besluit Brown.

3 reacties