© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren: 'Alonso zal altijd een McLaren-grootheid blijven'

14 aug. 2018 18:36 Jan van der Burgt 0 reacties
Fernando Alonso neemt als McLaren-coureur afscheid van de Formule 1 in 2019. Het team waarmee Alonso de laatste jaren zoekende was naar succes roemt het talent van de Spanjaard en respecteert het besluit van de tweevoudig kampioen.

Het is McLaren-CEO Zak Brown die namens het team het woord richt tot Fernando Alonso en de wereld:

"Fernando Alonso was niet alleen een geweldig uithangbord voor McLaren, maar ook een absolute grootheid in de sport. Hij heeft de toch al rijke geschiedenisboeken van de Formule 1 meer kleur gegeven. Ook voor Alonso is echter de tijd aangebroken om nieuwe paden te bewandelen, een keuze die wij zeer respecteren."

"Dat gezegd hebbende zijn wij er met zijn allen van overtuigd dat Alonso nog altijd op de toppen van zijn kunnen presteert. We zijn er zeker van dat hij dat ook in de laatste negen races van 2018 zal blijven doen. Maar dankzij de open gesprekshouding die we met Fernando hebben, zagen we dit al een tijdje aankomen."

"Ik weet dat ik niet alleen namens mezelf spreek als ik zeg dat Fernando Alonso waanzinnig belangrijk is geweest voor McLaren en voor de Formule 1 in zijn geheel. Fernando voegde zich in de laatste jaren bij een rijtje illustere McLaren-coureurs.

"Mede namens de voltallige leiding van McLaren wens ik Fernando Alonso alle goeds toe voor de toekomst."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen