Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Zak Brown

McLaren-baas Brown pitcht idee voor rigoureus nieuwe F1-kalender

McLaren-CEO Zak Brown velt zijn oordeel over de alsmaar uitdijende Formule 1-kalender na het toevoegen van de Grand Prix van Las Vegas per 2023. Hij wil minder races per seizoen, maar op méér circuits racen. Hoe dan?

Saudi 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

McLaren-baas Zak Brown heeft uitgebreid uit de doeken gedaan hoe hij de Formule 1-kalender anno 2022 op zou stellen. Hij 'pitcht' zijn idee nadat de Formule 1 bekendmaakte per 2023 af te reizen naar Las Vegas, voor de derde Grand Prix in de Verenigde Staten.

Onder Liberty Media probeert de Formule 1 steeds meer nieuwe regio's te bezoeken, terwijl men dus ook actief in blijft zetten op de groei in de Verenigde Staten, een lucratieve markt voor de sport. Maar de huidige kalender, waarop 23 races binnen 36 weken worden verreden, blijkt al een enorme logistieke uitdaging te zijn.

Brown wil dat dertig circuits een kortere F1-kalender delen

"In het ideale plaatje zie ik het liefst 21 of 22 races", zo wordt Brown geciteerd door Reuters. Hij zou graag racen op dertig verschillende circuits, zij het niet allemaal gedurende één seizoen. Hij zou graag zien dat bepaalde circuits rouleren, waardoor die locaties om het seizoen aan bod komen.

"Je zou dan werken met een kalender van zo'n 17 à 18 vaste circuits, aangevuld met 7 of 8 locaties die rouleren. Om de sport groter te laten groeien is het belangrijk om steeds meer vooraanstaande markten aan te spreken. Ik denk echter wel dat daarin een onderscheid te maken valt tussen 'A-markten' en 'B-markten'. Die B-markten kunnen we dan misschien om het jaar aandoen."

Drie GP's in de VS 'perfect'

RacingNews365 heeft begrepen dat Liberty Media uiteindelijk zelfs naar vier GP's in de Verenigde Staten wil, met mogelijk nog een GP aan de westkust. In dat geval zou Long Beach een logische kandidaat zijn. Brown, Amerikaan, lijkt aan te geven dat hij dat niet zo nodig vindt.

"Ik denk dat we nu al drie geweldige markten in de VS aanspreken (inclusief Las Vegas, red.). Ik denk dit vanuit Amerikaans oogpunt eigenlijk al perfect is."

Poll

Zak Browns idee voor een nieuwe F1-kalender is een goed idee

keer gestemd

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen