Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Zak Brown

McLaren-baas Brown pitcht idee voor rigoureus nieuwe F1-kalender

McLaren-CEO Zak Brown velt zijn oordeel over de alsmaar uitdijende Formule 1-kalender na het toevoegen van de Grand Prix van Las Vegas per 2023. Hij wil minder races per seizoen, maar op méér circuits racen. Hoe dan?

Saudi 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

McLaren-baas Zak Brown heeft uitgebreid uit de doeken gedaan hoe hij de Formule 1-kalender anno 2022 op zou stellen. Hij 'pitcht' zijn idee nadat de Formule 1 bekendmaakte per 2023 af te reizen naar Las Vegas, voor de derde Grand Prix in de Verenigde Staten.

Onder Liberty Media probeert de Formule 1 steeds meer nieuwe regio's te bezoeken, terwijl men dus ook actief in blijft zetten op de groei in de Verenigde Staten, een lucratieve markt voor de sport. Maar de huidige kalender, waarop 23 races binnen 36 weken worden verreden, blijkt al een enorme logistieke uitdaging te zijn.

Brown wil dat dertig circuits een kortere F1-kalender delen

"In het ideale plaatje zie ik het liefst 21 of 22 races", zo wordt Brown geciteerd door Reuters. Hij zou graag racen op dertig verschillende circuits, zij het niet allemaal gedurende één seizoen. Hij zou graag zien dat bepaalde circuits rouleren, waardoor die locaties om het seizoen aan bod komen.

"Je zou dan werken met een kalender van zo'n 17 à 18 vaste circuits, aangevuld met 7 of 8 locaties die rouleren. Om de sport groter te laten groeien is het belangrijk om steeds meer vooraanstaande markten aan te spreken. Ik denk echter wel dat daarin een onderscheid te maken valt tussen 'A-markten' en 'B-markten'. Die B-markten kunnen we dan misschien om het jaar aandoen."

Drie GP's in de VS 'perfect'

RacingNews365 heeft begrepen dat Liberty Media uiteindelijk zelfs naar vier GP's in de Verenigde Staten wil, met mogelijk nog een GP aan de westkust. In dat geval zou Long Beach een logische kandidaat zijn. Brown, Amerikaan, lijkt aan te geven dat hij dat niet zo nodig vindt.

"Ik denk dat we nu al drie geweldige markten in de VS aanspreken (inclusief Las Vegas, red.). Ik denk dit vanuit Amerikaans oogpunt eigenlijk al perfect is."

Poll

Zak Browns idee voor een nieuwe F1-kalender is een goed idee

keer gestemd

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull