© McLaren

Nieuwsoverzicht

McLaren-baas heeft nieuw excuus voor falen Formule 1-team

17 jul. 2018 15:25 René Oudman 1 reacties
Dat het al jaren niet wil vlotten bij McLaren, mag inmiddels duidelijk zijn. Het topteam van weleer loopt achter de feiten aan en komt amper tot scoren, terwijl ze vroeger nog om kampioenschappen meestreden. CEO Zak Brown probeert voor de zoveelste keer een positieve draai aan het verhaal te geven: de Amerikaan legt ditmaal de nadruk op stabiliteit binnen een bedrijf.

"We hebben in dit decennium weinig stabiliteit gekend. Teambaas eruit, nieuwe teambaas, directeur eruit, nieuwe directeur, aandeelhouder eruit, nieuwe aandeelhouder en ga zo maar door", analyseert Brown. "Het is voor elk bedrijf beter om een bepaalde stabiliteit te kunnen overleggen. We zetten stappen op dat gebied, en moeten bouwen vanuit waar we nu staan."

De tegenvallende prestaties van de McLaren-Renault hebben volgens de bewindsbepaler ook te maken met het gebrek aan downforce. Brown probeert vergelijkingen met 2017 te maken, maar veegt deze ook direct weer van tafel. "Ik wil geen technisch praatje af gaan steken, maar we hebben lang niet zoveel downforce als dat we vorig jaar hadden. We hebben een gebied gevonden waarin onze wagen zwakker is dan de bolide die we in 2017 gebruikten. Of we vorig jaar het beste chassis van het veld hadden? Absoluut niet."

"Hadden we in 2017 een beter chassis dan dit jaar? Vanwege alle variabelen is dat lastig te beoordelen, maar ik weet in ieder geval dat we nu minder downforce hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen