Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-baas: 'IndyCar-kampioen kan Formule 1 aan'

McLaren-baas Zak Brown komt op voor de Amerikaanse coureurs, die onlangs door Haas-teambaas Guenther Steiner werden bestempeld als 'niet geschikt'. Volgens Brown kunnen er zeker twee IndyCar-coureurs moeiteloos meekomen in de Formule 1: IndyCar-kampioen Josef Newgarden en veteraan Scott Dixon.

Tegenover RACER zegt Brown dat hij het niet eens is met de mening van Steiner. Brown vindt dat er genoeg coureurs in Amerika zijn die een kans maken op een stoeltje in de Formule 1, maar vind dat er twee coureurs zeker thuishoren in de Formule 1. "Josef Newgarden en Scott Dixon zijn twee zeer grote talenten. Die coureurs zouden het zeker goed doen in de Formule 1" , aldus Brown. Scott Dixon, een Nieuw-Zeelander die al bijna zijn gehele carrière racet in Amerika, ziet Brown als een 'tweede Alonso', die ondanks zijn wat hogere leeftijd nog altijd competitief is. "Dixon herinnert mij aan Alonso. Ze zijn beiden op leeftijd, maar nog steeds erg fit en snel." Brown ziet echter wel een probleem voor coureurs die van buiten de Formule 1 komen.

"Het probleem is alleen dat de Formule 1 nauwelijks testdagen kent. Coureurs zonder ervaring zullen dus altijd in het nadeel zijn." "We hebben slechts acht dagen om te testen voor het nieuwe seizoen, dat schiet niet op" , is Brown kritisch. De Formule 1 blijft daardoor vrijwel onbereikbaar voor 'buitenstaanders' als Newgarden en Dixon, vindt Brown. "Zolang die regel niet verandert, zullen er weinig coureurs zijn die zonder ervaring instappen. Je moet bijna wel in de GP3 of Formule 2 hebben gereden voordat je instapt in de Formule 1."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen