McLaren-baas Zak Brown gaat ook voor 'Triple Crown'

28 jan. 2018 15:31 Rik Alkema 0 reacties
McLaren-CEO Zak Brown wil zelf ook een 'Triple Crown' winnen. De 46-jarige Brown zal dat echter niet meer als coureur kunnen bereiken, maar wel als teambaas. Nu Fernando Alonso zijn horizon aan het verbreden is, denkt Brown er over na om datzelfde te doen, maar dan als teambaas.

Zak Brown wil Fernando Alonso achterna

Het winnen van de Grand Prix van Monaco, de Indy500 en de 24 uur van Le Mans wordt gezien als de Triple Crown. De drie evenementen zijn officieus de grootste en meest prestigieuze autosport evenementen ter wereld. 

Fernando Alonso probeerde vorig jaar het tweede 'deel' van de Triple Crown in de wacht te slepen, door deel te nemen aan de Indy500. McLaren-baas Zak Brown is geïnspireerd geraakt door zijn coureur en wil ook een poging ondernemen.

"Nu Fernando bezig is met die Triple Crown, wil ik eigenlijk ook wel. Misschien is het cool om zoiets te doen als teambaas", aldus Brown.

"Dat betekent dat wij nog wel Monaco moeten winnen, want die heeft Alonso al. Maar dat geeft niet, ik wil dit namelijk nog heel lang blijven doen."

Voor Brown is het dan ook niet moeilijk om de motivatie te vinden om een poging te wagen om zowel de Grand Prix van Monaco, de 24 uur van Le Mans als de Indy500 te winnen.

"Wat we vorig jaar deden met de Indy500 was echt te gek. Om dat samen met mijn jeugdvriend Michael Andretti en een tweevoudig wereldkampioen Formule 1 te doen was geweldig."

"Dan is het niet erg om naar je werk te gaan", voegt Brown daar met een knipoog aan toe.

Voor Brown is het uitstapje naar de Indy500 een begin. De McLaren-baas gaf vorig jaar zelfs aan wel geïnteresseerd te zijn in een deelname aan de 24 uur van Le Mans met McLaren.

De McLaren-baas sluit dan ook niets uit in de toekomst. "Ik wil het graag spannend houden met dat soort uitstapjes", aldus Brown.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen