Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

McLaren bedankt Ricciardo: "We zullen dat nooit vergeten"

McLaren neemt aan het einde van het jaar afscheid van Daniel Ricciardo, maar de twee partijen willen er geen vechtscheiding van maken. Het team is dan ook razend enthousiast over haar coureur.

Brown Seidl McLaren
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Het contract van je Formule 1-coureur een jaar eerder stopzetten dan gepland is een recept voor drama, maar Daniel Ricciardo en McLaren willen graag op een goede manier hun twee jaar durend huwelijk afsluiten.

Op woensdag werd duidelijk dat de twee partijen inderdaad aan het einde van het jaar uit elkaar zullen gaan. Het nieuws hing al langer in de lucht, nadat RacingNews365 aan het begin van de zomerstop kon onthullen dat McLaren Oscar Piastri had gestrikt voor volgend seizoen.

McLaren-bazen dankbaar

Alhoewel het huwelijk tussen de twee partijen niet naar wens is verlopen, kijkt men toch terug op een goed anderhalf jaar. Bovendien hoopt McLaren dat er de komende maanden op een mooie manier afscheid kan worden genomen van elkaar.

"Ik wil Daniel graag bedanken voor zijn toewijding en zijn bijdrage de laatste twee seizoenen tot dusverre. Ondanks de uitdagingen die er waren toonde hij altijd de vechtersmentaliteit en de positiviteit waarmee hij het hele team voorwaarts hielp."

"We zullen zijn memorabele overwinning in Monza vorig jaar nooit vergeten. Dat was een boost voor het hele team. We hebben de komende maanden nog een belangrijke periode voor de boeg in de strijd voor de vierde plek en we kijken er naar uit om deze strijd samen met Daniel en Lando aan te gaan", aldus de Duitser.

Zijn baas, CEO Zak Brown, wil Ricciardo ook graag bedanken voor zijn diensten. "Daniel is een geweldige toevoeging geweest aan het McLaren-team en het was een genot om met hem samen te werken. Ik wil hem graag bedanken voor al zijn moeite de laatste twee seizoenen, zowel op het circuit als in de fabriek."

"Het is geen geheim dat we samen meer hoopten te bereiken, maar het was een hoogtepunt om hem als McLaren-coureur op de hoogste trede van het ereschavot te zien staan. We wensen hem al het beste voor de toekomst en gaan samen genieten van de rest van het seizoen", aldus Brown.

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf