Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren bedankt Ricciardo: "We zullen dat nooit vergeten"

McLaren neemt aan het einde van het jaar afscheid van Daniel Ricciardo, maar de twee partijen willen er geen vechtscheiding van maken. Het team is dan ook razend enthousiast over haar coureur.

Het contract van je Formule 1-coureur een jaar eerder stopzetten dan gepland is een recept voor drama, maar Daniel Ricciardo en McLaren willen graag op een goede manier hun twee jaar durend huwelijk afsluiten. Op woensdag werd duidelijk dat de twee partijen inderdaad aan het einde van het jaar uit elkaar zullen gaan. Het nieuws hing al langer in de lucht, nadat RacingNews365 aan het begin van de zomerstop kon onthullen dat McLaren Oscar Piastri had gestrikt voor volgend seizoen.

McLaren-bazen dankbaar

Alhoewel het huwelijk tussen de twee partijen niet naar wens is verlopen, kijkt men toch terug op een goed anderhalf jaar. Bovendien hoopt McLaren dat er de komende maanden op een mooie manier afscheid kan worden genomen van elkaar. "Ik wil Daniel graag bedanken voor zijn toewijding en zijn bijdrage de laatste twee seizoenen tot dusverre. Ondanks de uitdagingen die er waren toonde hij altijd de vechtersmentaliteit en de positiviteit waarmee hij het hele team voorwaarts hielp." "We zullen zijn memorabele overwinning in Monza vorig jaar nooit vergeten. Dat was een boost voor het hele team. We hebben de komende maanden nog een belangrijke periode voor de boeg in de strijd voor de vierde plek en we kijken er naar uit om deze strijd samen met Daniel en Lando aan te gaan", aldus de Duitser. Zijn baas, CEO Zak Brown, wil Ricciardo ook graag bedanken voor zijn diensten. "Daniel is een geweldige toevoeging geweest aan het McLaren-team en het was een genot om met hem samen te werken. Ik wil hem graag bedanken voor al zijn moeite de laatste twee seizoenen, zowel op het circuit als in de fabriek." "Het is geen geheim dat we samen meer hoopten te bereiken, maar het was een hoogtepunt om hem als McLaren-coureur op de hoogste trede van het ereschavot te zien staan. We wensen hem al het beste voor de toekomst en gaan samen genieten van de rest van het seizoen", aldus Brown.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024