Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren begint gesprekken met Alonso over F1-testrol

Kijk niet vreemd op als Fernando Alonso tijdens aankomende wintertests 'gewoon' weer achter het stuur van een McLaren F1-bolide kruipt. Het team wil graag profiteren van zijn ervaring en hem om die reden in de nieuwe McLaren zetten.

Bij de overweging om Fernando Alonso in te zetten om nieuwe bolide van 2019 te evalueren, hinkt McLaren-teambaas Zak Brown op twee gedachten. Ja, de input van de Spanjaard is waardevol, maar de vaste rijders hebben er ook belang bij zoveel mogelijk meters te maken voor hun nieuwe team.

"Met Carlos Sainz en Lando Norris beschikken we over twee voor het team nieuwe rijders. We moeten er op toezien dat zij genoeg meters maken om goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen. Zij zijn het immers die namens McLaren op de startgrid zullen staan", aldus Brown in gesprek met Autosport . "Daar staat echter tegenover dat het geweldig zou zijn om iemand met de ervaring van Fernando in de auto te zetten. We hebben daar reeds met hem over gesproken en gedurende de winter zullen er meer gesprekken volgen." Carlos Sainz en Lando Norris hebben afzonderlijk van elkaar al aangegeven de input van Fernando Alonso als zeer waardevol te beschouwen en een snelle terugkeer van Spanjaard om die reden alleen maar toe juichen.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje