© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren: 'Beslissen de komende maanden over Indycar-deelname'

13 jun. 2018 10:00 Jan van der Burgt 0 reacties
McLaren maakt serieus werk van de plannen om toe te treden tot de Indycar Series. Het illustere team is bezig met een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek.

Indycar-deelname steeds dichterbij voor McLaren

Bij het onderzoek staat volgens McLaren-baas Zak Brown voorop dat de F1-tak van McLaren op geen enkele manier te lijden mag hebben onder de Indycar-ambities:

"Als we toetreden tot andere raceklassen willen we dat doen op een manier die op geen enkele manier van invloed is op onze Formule 1-activiteiten. Bovendien moet het commercieel rendabel zijn, bij ons merk passen en we moeten competitief kunnen zijn."

"We zijn al enige tijd aan het onderzoeken of een Indycar-project aan al die voorwaarden voldoet. Een besluit hebben we nog niet genomen, dat willen we in de komende maanden doen. We moeten onszelf immers de tijd gunnen om ons goed voor te bereiden op 2019. Het ziet er in ieder geval goed uit."

De vraag of Fernando Alonso de logische kandidaat is om mee te verhuizen naar Amerika wil Brown niet volledig beantwoorden:

"Ik wil niet inhoudelijk ingaan op wat ik met Fernando bespreek, maar het is me wel duidelijk dat wanneer hij een auto ziet waarmee hij denkt te kunnen winnen hij direct in wil stappen."

"Hij presteert op dit moment op de toppen van zijn kunnen, maar hij baalt er tegelijkertijd dat de Formule 1 een teamkampioenschap is geworden en niet zozeer een rijderskampioenschap."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen