Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Betrouwbaarheidsproblemen zijn opgelost'

McLaren stond van alle teams verreweg het meest aan de kant tijdens de wintertests in Barcelona. Het team is er echter van overtuigd dat de betrouwbaarheidsproblemen tot het verleden behoren.

Met de voor het team nieuwe Renault-motor onder de kap hoopte McLaren een meer probleemloze winter te kennen dan voorgaande jaren met Honda. Het tegendeel bleek echter waar. De MCL33 stond regelmatig en door velerlei oorzaken stil langs de kant. Teamdirecteur Eric Boullier stelt echter dat McLaren de problemen heeft achterhaald en weten te verhelpen vóór de seizoensopener in Australië. "We waren niet zo betrouwbaar als we hadden gehoopt in Barcelona, maar sinds de wintertest hebben we al die problemen het hoofd geboden in onze fabriek." "Achter de schermen is er keihard gewerkt om competitief aan de start te verschijnen in Melbourne en het maximale uit ons totaalpakket te halen."

De komst van Renault moet revoor zorgen dat Fernando Alonso zich weer aan kop van het veld kan melden. Met nog een kleine week te gaan voor de eerste Grand Prix spreekt de Spanjaard nogmaals zijn vertrouwen uit in de nieuwe bolide. "We hebben al kunnen zien dat de MCL33 snel is, ook al hebben we nog genoeg over de auto en haar ware potentieel te leren. De Grand Prix van Australië zal de eerste echte graadmeter zijn voor onze auto en hoewel ik echt geen wonderen verwacht, kijk ik er naar uit te ontdekken wat we werkelijk kunnen met deze bolide."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden