Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren boos: Geen extra testdag voor F1 teams

De weersomstandigheden in Barcelona zijn bar en boos. De eerste twee testdagen konden de coureurs nog wel redelijk aan de bak, maar vandaag ligt er sneeuw op het circuit. Een waardevolle testdag gaat verloren, maar de teams bereikten geen overeenstemming over een extra testdag.

Net als zo vaak in de Formule 1 kunnen de tien teams het niet eens worden. Testweek een loopt van maandag tot en met donderdag. Vandaag zal er niet of nauwelijks getest worden. De sneeuw die er nu ligt gaat waarschijnlijk over in natte sneeuw of regen in de middag. Omdat de teams slechts acht testdagen hebben ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is iedere dag erg belangrijk. Gisteren spraken de teams al met elkaar, maar bereikten ze geen overeenstemming over het inplannen van een extra testdag. Vandaag is er wederom gesproken, maar geen overeenstemming bereikt.

McLaren-teambaas Zak Brown lucht zijn hart bij Sky Sports F1 en is niet blij. De mogelijkheid om vrijdag, zondag of volgende week maandag extra te testen zijn tot op heden afgeschoten. "Om de data voor tests te veranderen moeten de tien teams het unaniem eens zijn met elkaar. Helaas wilden twee teams gisteren niets veranderen aan het testschema", laat Brown weten. "Dit is een verspilling van geld. We probeerden om de kosten zo laag mogelijk te houden met slechts acht testdagen. We hebben deze dagen nodig om ons voor te bereiden en de fans een goede show te geven." "We geven allemaal veel geld uit en het circuit is voor twee weken afgehuurd. Dat gaf ons de mogelijkheid om de testdag van vandaag te verschuiven. Het is bekend dat de weersvoorspelling op zondag veel beter zijn. Dit is gewoon geld verspillen doordat sommige mensen zo egoïstisch zijn."

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst