Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-CEO: 'Lando Norris is de toekomstig Formule 1-kampioen'

Hoewel Lando Norris pas een half seizoen in de Formule 3 rijdt, weet Zak Brown al genoeg. De McLaren-baas is er van overtuigd dat Norris een toekomstig Formule 1-kampioen is. Norris is, niet toevallig, onderdeel van het McLaren-juniorprogramma en dus is Brown in zijn nopjes met zijn pupil.

De 17-jarige Brit Lando Norris is dit jaar begonnen aan zijn eerste seizoen in het Europese Formule 3-kampioenschap bij het team van Carlin. Norris schreef al drie wedstrijden op zijn naam en staat momenteel derde in het kampioenschap. Daarmee steekt Norris er qua resultaten nog niet met kop en schouders bovenuit, maar qua rijden steekt hij er ver boven uit, aldus Brown. "Ik heb nog nooit zo'n natuurlijk getalenteerde coureur gezien" , stelt Brown. "Iedereen die hem heeft zien rijden zal het met me eens zijn."

Brown weet het dus zeker: Norris wordt wereldkampioen in de Formule 1. "We zijn heel erg blij dat we hem in het opleidingsteam hebben zitten. Het is een zekerheid dat hij wereldkampioen gaat worden in de Formule 1." De uitspraken van Brown zijn wellicht slecht nieuws voor de Nederlander Nyck de Vries, die ook onderdeel is van het McLaren-juniorprogramma. Wellicht dat de Vries nog een kans krijgt als McLaren het 'rustig aan doet' met Norris. Volgens Brown gaat het team namelijk niks overhaasten met Norris. "Hij heeft een grote toekomst, dat is duidelijk. Maar we moeten het rustig aan doen. Tegenwoordig is debuteren op 20-jarige leeftijd al oud voor een coureur, maar daar moeten we niet naar kijken. Hij is erg goed, dus zijn we erg enthousiast" , besluit Brown.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi