Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Zak Brown

McLaren-CEO sneert naar Alpine-teambaas na opmerkingen over Piastri

McLaren-CEO Zak Brown heeft gereageerd op Otmar Szafnauer, die liet weten meer integriteit te verwachten van Oscar Piastri nu hij Alpine wil verlaten voor McLaren.

Zak Brown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri is dit seizoen een van de onderwerpen van gesprek, nadat hij ontkende dat hij in 2023 zal gaan rijden voor Alpine, terwijl het team dat wel beweerde. Inmiddels is het zo goed als duidelijk dat de voormalige F2-kampioen volgend seizoen voor het team van McLaren zal rijden.

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer was niet te spreken over de actie van Piastri en liet weten meer 'integriteit te verwachten van de 21-jarige coureur', aangezien het Franse team hem heeft klaargestoomd voor de Formule 1.

McLaren-CEO Zak Brown geeft een reactie op de uitspraken van Szafnauer over de ethiek van Piastri. "Uiteindelijk ken ik de details van die relatie niet, dus het is niet aan mij om daar een bepaalde positie over in te nemen", vertelt hij tegenover Sky Sports.

Brown haalt 2020 schandaal van Szafnauer aan

Toch doet hij dat stiekem wel. Brown vervolgt: "Maar als ik mijn oordeel baseer op de afgelopen jaren en kijk naar de manier waarop Fernando (Alonso) het team verliet zonder dat Otmar daar weet van had. En niet al te lang geleden kreeg Otmar (Racing Point, het team waar hij destijds teambaas was, red.) een boete van €400.000 en 15 punten. Ik ben er dan ook niet zeker van dat hij een geloofwaardig genoemd mag worden bij het maken van beschuldigingen over ethiek", zo gaat Brown zonder pardon verder.

De CEO van McLaren refereert hiermee naar het brake duct schandaal van Racing Point in 2020 toen Szafnauer daar teambaas was. Het team onder leiding van de Amerikaan bleek het onderdeel illegaal ontworpen te hebben door het te kopiëren van Mercedes. Het is overigens niet de eerste keer dat de twee met elkaar overhoop liggen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend