Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-CEO sneert naar Alpine-teambaas na opmerkingen over Piastri

McLaren-CEO Zak Brown heeft gereageerd op Otmar Szafnauer, die liet weten meer integriteit te verwachten van Oscar Piastri nu hij Alpine wil verlaten voor McLaren.

Oscar Piastri is dit seizoen een van de onderwerpen van gesprek, nadat hij ontkende dat hij in 2023 zal gaan rijden voor Alpine, terwijl het team dat wel beweerde. Inmiddels is het zo goed als duidelijk dat de voormalige F2-kampioen volgend seizoen voor het team van McLaren zal rijden. Alpine-teambaas Otmar Szafnauer was niet te spreken over de actie van Piastri en liet weten meer 'integriteit te verwachten van de 21-jarige coureur' , aangezien het Franse team hem heeft klaargestoomd voor de Formule 1. McLaren-CEO Zak Brown geeft een reactie op de uitspraken van Szafnauer over de ethiek van Piastri. "Uiteindelijk ken ik de details van die relatie niet, dus het is niet aan mij om daar een bepaalde positie over in te nemen", vertelt hij tegenover Sky Sports .

Brown haalt 2020 schandaal van Szafnauer aan

Toch doet hij dat stiekem wel. Brown vervolgt: "Maar als ik mijn oordeel baseer op de afgelopen jaren en kijk naar de manier waarop Fernando (Alonso) het team verliet zonder dat Otmar daar weet van had. En niet al te lang geleden kreeg Otmar (Racing Point, het team waar hij destijds teambaas was, red.) een boete van €400.000 en 15 punten. Ik ben er dan ook niet zeker van dat hij een geloofwaardig genoemd mag worden bij het maken van beschuldigingen over ethiek", zo gaat Brown zonder pardon verder. De CEO van McLaren refereert hiermee naar het brake duct schandaal van Racing Point in 2020 toen Szafnauer daar teambaas was. Het team onder leiding van de Amerikaan bleek het onderdeel illegaal ontworpen te hebben door het te kopiëren van Mercedes. Het is overigens niet de eerste keer dat de twee met elkaar overhoop liggen .

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten