Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren contracteert twee veelbelovende coureurs

McLaren voegt twee nieuwe coureurs toe aan haar opleidingsprogramma. Het betreft de kersverse F3-kampioen van 2023 en de zoon van een voormalig F1-coureur.

XPB 1240668 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Middels een persbericht kondigt McLaren aan dat Gabriel Bortoleto zich heeft aangesloten bij het Driver Development-programma. De Formule 3-kampioen van 2023 komt te werken met voormalig McLaren-testrijder, Formule 1-coureur en Le Mans-winnaar Emanuele Pirro, die het programma leidt.

Bortoleto (18) maakte zijn debuut in eenzitters in 2020 in het Italiaanse F4-kampioenschap, waar hij won in de weekenden op Monza en Mugello. De 18-jarige Braziliaan stapte vervolgens over naar het Formula Regional Championship van Alpine in 2021 en 2022, voordat hij een stoeltje veroverde in de Formule 3 met Trident. Hij werd kampioen in zijn debuutjaar.

"Ik vind het geweldig om deel te nemen aan het McLaren Driver Development-programma", aldus Bortoleto. "Ik ben McLaren en Emanuele dankbaar dat ze me deze kans hebben gegeven. Ik ben al in het MTC (McLaren Technology Centre) geweest voor een rondleiding en om het team te ontmoeten, wat echt een leuke ervaring was. Ik kijk ernaar uit om samen met een geweldig team verder te werken aan mijn ontwikkeling."

Naast de komst van Bortoleto kondigt de Britse renstal aan dat ze een optie hebben genomen op Brando Badoer. De Italiaanse F4-coureur, zoon van voormalig Formule 1-coureur Luca Badoer, zal gedurende het komende seizoen door het team worden beoordeeld. Als hij succesvol blijkt te zijn tijdens deze periode, wordt ook hij opgenomen in het talentenprogramma.

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de 'toetreding' van Andretti tot de Formule 1

F1-journalist Aaron Deckers en RacingNews365 F1-host Joris Mosterdijk vertellen je alles over het nieuws omtrent Andretti. De FIA gaf het team groen licht voor de toetreding tot de Formule 1, maar er is nog niets zeker. Waarom? Deckers verklaart in de onderstaande video.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"