© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren denkt na over bouwen eigen Formule 1 motoren

06 sep. 2017 15:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-team van McLaren denkt serieus na over het bouwen van eigen Formule 1 motoren. Dat liet teambaas Zak Brown weten tijdens de GP van Italië. Het Britse team kende drie dramatische jaren door het falen van motorpartner Honda.

Nieuwe motorformule biedt nieuwe kansen voor McLaren

Op de korte termijn is het voor McLaren niet mogelijk om zelf motoren te bouwen. Het huidige motorreglement loopt nog tot en met eind 2020. Daarna liggen er wel kansen met de nieuwe motorformule die goedkoper en technisch minder geavanceerd is.

Zak Brown kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe motoren.

"We zijn erg benieuwd naar de samenstelling van de motoren voor 2021. Mogelijk dat we serieus kunnen overwegen om onze eigen motoren te bouwen, maar misschien treden er andere interessante partijen toe tot de F1."

"We moeten ons op dit moment focussen op de komende drie seizoenen. Als we die knoop hebben doorgehakt kijken we verder naar 2021 en verder. Ik denk dat de F1 in veel opzichten positief verandert vanaf 2021. Er wordt gesproken over een budgetplafond, eerlijkere verdeling van de inkomsten, nieuwe regels en nieuwe motoren."

"Zoveel vernieuwingen maakt het lastig om nu al een beslissing te nemen over 2021 en de jaren daarna."

Het bouwen van eigen motoren is iets dat interessant kan zijn voor het team, erkent Brown. 

"We hebben nog niet eerder eigen motoren gebouwd. Als we dat willen doen moeten we daar de tijd voor nemen en flink investeren. We moeten eerst afwachten met wat voor motor er gereden gaat worden en wat de kosten zijn. McLaren is niet in de positie om honderden miljoenen te investeren in de ontwikkeling van een eigen motor. Mogelijk dat het met de nieuwe motorformule financieel wel haalbaar voor ons wordt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen