Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Deze week beslissing over motoren'

Ook tijdens de GP van Italië kwamen de beide McLaren coureurs niet aan de finish. Opnieuw waren motorische problemen hiervan de oorzaak. De spanning tussen McLaren en Honda groeit dan ook en met nog slechts acht races te gaan, wordt het tijd om vooruit te denken.

McLaren is sinds drie jaar verbonden aan Honda maar deze samenwerking heeft tot op heden alleen maar een hoop frustraties opgeleverd en bepaald geen successen. Tegenwoordig is men bij McLaren al blij als beide auto's de finishvlag zien vallen. Ook op het snelle circuit van Monza was er weer sprake van een dubbele uitvalbeurt. Waar veel teams hun vizier al richten op het nieuwe seizoen, weet McLaren nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Verder gaan met Honda in de hoop dat de Japanse motorleverancier het lek eindelijk boven water krijgt? Of overstappen naar Renault, de Franse motorleverancier die ook beduidend snelheid tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari maar over het algemeen wel betrouwbaarder is. Teambaas Brown wil dan ook dat de knoop zo snel mogelijk wordt doorgehakt. Liefst deze week wil hij nog met een beslissing naar buiten komen. Zo laat hij weten aan Sky F1.

"We hebben een competitieve auto nodig. De race in Italië liet duidelijk zien dat we geen vooruitgang boeken. Hoe lang moeten we nog wachten voor onze coureurs, partners en fans helemaal in de put zitten? Ze blijven ons steunen maar dat blijft niet eeuwig zo." "We moeten deze week een beslissing nemen. Anders krijgen we ook onnodig problemen met onze chassis dat dan niet meer goed samengaat met de motor." Op de vraag van Sky F1 of Zak Brown niet bang is om uiteindelijk met lege handen te staan, antwoordt de teambaas: "Nee, dat verwacht ik niet. Dat laten we ook niet gebeuren. We hebben hierover ook continu gesprekken met zowel de FIA als Chase Carey en zij helpen ons om zo goed mogelijk door dit proces te komen."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs