© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren: 'Deze week beslissing over motoren'

04 sep. 2017 12:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Ook tijdens de GP van Italië kwamen de beide McLaren coureurs niet aan de finish. Opnieuw waren motorische problemen hiervan de oorzaak. De spanning tussen McLaren en Honda groeit dan ook en met nog slechts acht races te gaan, wordt het tijd om vooruit te denken.

McLaren wil zo snel mogelijk duidelijkheid rondom motorendeal

McLaren is sinds drie jaar verbonden aan Honda maar deze samenwerking heeft tot op heden alleen maar een hoop frustraties opgeleverd en bepaald geen successen. Tegenwoordig is men bij McLaren al blij als beide auto's de finishvlag zien vallen. Ook op het snelle circuit van Monza was er weer sprake van een dubbele uitvalbeurt.

Waar veel teams hun vizier al richten op het nieuwe seizoen, weet McLaren nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Verder gaan met Honda in de hoop dat de Japanse motorleverancier het lek eindelijk boven water krijgt? Of overstappen naar Renault, de Franse motorleverancier die ook beduidend snelheid tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari maar over het algemeen wel betrouwbaarder is.

Teambaas Brown wil dan ook dat de knoop zo snel mogelijk wordt doorgehakt. Liefst deze week wil hij nog met een beslissing naar buiten komen. Zo laat hij weten aan Sky F1.

"We hebben een competitieve auto nodig. De race in Italië liet duidelijk zien dat we geen vooruitgang boeken. Hoe lang moeten we nog wachten voor onze coureurs, partners en fans helemaal in de put zitten? Ze blijven ons steunen maar dat blijft niet eeuwig zo."

"We moeten deze week een beslissing nemen. Anders krijgen we ook onnodig problemen met onze chassis dat dan niet meer goed samengaat met de motor."

Op de vraag van Sky F1 of Zak Brown niet bang is om uiteindelijk met lege handen te staan, antwoordt de teambaas: "Nee, dat verwacht ik niet. Dat laten we ook niet gebeuren. We hebben hierover ook continu gesprekken met zowel de FIA als Chase Carey en zij helpen ons om zo goed mogelijk door dit proces te komen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen