Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren dwarsboomt regelwijziging haaienvin met veto

Het team van McLaren is van plan om haar veto uit te spreken over de haaienvin in 2018. Het team wil graag een kleinere haaienvin, terwijl de rest van de teams een 'grotere' haaienvin wil in 2018.

Deze week kwamen alle partijen weer bij elkaar om de laatste details van het reglement voor 2018 te bespreken. Onder anderen de regels omtrent de haaienvin werden besproken. Momenteel staat de 'kleinere' haaienvin, zoals McLaren graag wil, in de reglementen voor 2018. Om die regel te veranderen is er unanimiteit nodig. Negen van de tien teams willen graag dat de regel veranderd wordt. Het enige team dat tegen verandering is, is McLaren. "We hebben een haaienvin ontworpen die wellicht een stuk beter is dan de huidige" , legt McLaren-teambaas Eric Boullier de keuze van McLaren uit.

"We hebben een ontwerp gemaakt en denken dat dit in ons voordeel is. De reglementen voor volgend seizoen staan vast en als er geen unanimiteit is zal er ook niks veranderen" , aldus Boullier. De houding van McLaren wekt wel ergernis bij de andere teams. "We moeten snel duidelijk hebben en door de houding van McLaren lukt dat niet. Ik dacht dat we het allemaal met elkaar eens waren" , verzucht Otmar Szafnauer van Force India.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi