Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren eist actie tegen Red Bull: "Het is erg eigenaardig!"

Aan het einde van de Grand Prix van Singapore reed Daniel Ricciardo de snelste raceronde en pakte hij zo een puntje af van Lando Norris. CEO Zak Brown en teambaas Andrea Stella balen ervan.

Stella
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de Grand Prix van Singapore leek Lando Norris op weg naar de volle buit. De McLaren-coureur reed soeverein weg bij Max Verstappen en zette op harde banden ook aan voor de snelste raceronde. Dat laatste puntje zou Norris echter kwijtraken, want Daniel Ricciardo kwam uit schier kansloze positie binnen en dook op softs onder de tijd van zijn voormalige teamgenoot. Het zorgt voor verbazing bij Zak Brown en Andrea Stella, die vinden dat de samenwerking tussen Red Bull en Visa Cash App RB (RB) zo tot uiting kwam.

"Dat is een leuk sportief aspect van een A/B-team", stelt een cynische Brown tegenover Sirius XM. "Ik wist niet dat het mocht. Maar hé, het is niet de eerste en laatste keer dat we het zien. Ik ga zeker wat vragen stellen. Het is iets waar ik in het verleden over heb gesproken en het (het rijden van de snelste ronde, red.) illustreert dat het wel degelijk gebeurt. Je maakt de pitstop niet als je er niet voor gaat. Het levert niemand een punt op, dus ik denk dat het de kwestie rond het onderwerp wel illustreert."

Stella is iets voorzichtiger, maar vindt er wel iets van. "Het is een grote zaak. Zodra je over sportiviteit praat, vind ik dat je dat met een vorm van verantwoordelijkheid moet benaderen. Ik sta daar voor, maar ik heb geen feiten. Ik heb gezien dat Racing Bull voor de snelste ronde ging en het doel bereikt heeft. Maar om hier over sportiviteit te praten, dat is niet aan mij."

"Ik denk dat we het op waarde moeten schatten en het onderdeel moet zijn van gesprekken voor de lange termijn. We moeten de sport zodanig inrichten dat teams compleet autonoom acteren, zowel op het circuit als in de fabriek. Dit is een constructeurs- en rijderskampioenschap, geen coalitiekampioenschap. Daarom moet dit zeker besproken worden, maar ik kan nu niet zeggen dat Racing Bulls voor de snelste ronde ging om Red Bull te helpen. Ik vind het alleen erg eigenaardig."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore