© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'McLaren en Renault zetten in 2018 stap naar de top'

30 dec. 2017 06:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Haas F1 verwacht dat de concurrentie volgend seizoen een grote stap kan maken. McLaren en Renault zouden de subtop ontstijgen en de strijd met Red Bull aan kunnen gaan, aldus Romain Grosjean. Krijgen we een gevecht tussen Max Verstappen en Stoffel Vandoorne in 2018?

Haas verwacht dat concurrentie stappen zet

In 2017 zette het team van Renault F1 een eerste stap. Het team won relatief gezien het meeste terrein van alle teams. McLaren kwam in het stuk niet voor dankzij problemen met de Honda-motor. Nu het team in 2018 met Renault-motoren aan de start verschijnt verwacht Romain Grosjean dat ook zij een flinke stap gaan maken.

Haas eindigde nog voor het team van McLaren in het WK in 2017, maar dat zal moeilijk te evenaren zijn in 2018. Grosjean verwach dat Max Verstappen het op moet nemen tegen Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne.

"McLaren zal volgend seizoen sterk zijn. Ze hebben erg veel mogelijkheden en beschikken over misschien wel de grootste fabriek van alle teams. De Renault-motor waarmee ze rijden is prima, alleen was hij nog niet betrouwbaar", blikt Grosjean vooruit.

De progressie van Renault en McLaren gaat niet alleen ten koste van Haas verwacht Grosjean. Force India en Williams krijgen het volgens de Fransman ook zwaar.

"Het team van Renault heeft zich al goed ontwikkeld en is nu al sterker dan ons. Een vraagteken blijft wat Force India en Williams doen. Ik verwacht dat McLaren zal vechten met Red Bull en Renault daar achter komt. Daarna gaat de strijd tussen Force India, Williams, onszelf en misschien Toro Rosso met de Honda-motoren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen