Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'McLaren en Renault zetten in 2018 stap naar de top'

Het Formule 1 team van Haas F1 verwacht dat de concurrentie volgend seizoen een grote stap kan maken. McLaren en Renault zouden de subtop ontstijgen en de strijd met Red Bull aan kunnen gaan, aldus Romain Grosjean. Krijgen we een gevecht tussen Max Verstappen en Stoffel Vandoorne in 2018?

In 2017 zette het team van Renault F1 een eerste stap. Het team won relatief gezien het meeste terrein van alle teams. McLaren kwam in het stuk niet voor dankzij problemen met de Honda-motor. Nu het team in 2018 met Renault-motoren aan de start verschijnt verwacht Romain Grosjean dat ook zij een flinke stap gaan maken. Haas eindigde nog voor het team van McLaren in het WK in 2017, maar dat zal moeilijk te evenaren zijn in 2018. Grosjean verwach dat Max Verstappen het op moet nemen tegen Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. " McLaren zal volgend seizoen sterk zijn. Ze hebben erg veel mogelijkheden en beschikken over misschien wel de grootste fabriek van alle teams. De Renault-motor waarmee ze rijden is prima, alleen was hij nog niet betrouwbaar", blikt Grosjean vooruit.

De progressie van Renault en McLaren gaat niet alleen ten koste van Haas verwacht Grosjean. Force India en Williams krijgen het volgens de Fransman ook zwaar. " Het team van Renault heeft zich al goed ontwikkeld en is nu al sterker dan ons. Een vraagteken blijft wat Force India en Williams doen. Ik verwacht dat McLaren zal vechten met Red Bull en Renault daar achter komt. Daarna gaat de strijd tussen Force India, Williams, onszelf en misschien Toro Rosso met de Honda-motoren."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract