Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren erg blij met 'ideale' overgang naar Renault-motor

Voor McLaren is het een drukke winter. Het team wisselt deze winter van motorleverancier en daar komt heel wat bij kijken. Tot op heden verloopt alles echter op rolletjes, als we teambaas Eric Boullier mogen geloven.

Volgens Boullier heeft McLaren 'geen enkele last gehad' van de late beslissing om over te stappen naar Renault. Boullier vindt dat alles tot op heden zeer soepel verloopt. "De overgang naar Renault-motoren is zonder problemen verlopen" , zegt een tevreden Boullier tegenover Racer.com. "We hebben slechts een of twee weken achterstand opgelopen, maar dat is makkelijk te herstellen. Daar maken we ons niet druk om" , voegt hij daar aan toe.

Volgens Boullier komt de soepele overgang vooral omdat Renault meerdere klanten heeft en precies weet wat het moet doen. "Renault is het gewend om met andere teams te werken, dus we hadden op voorhand ook geen problemen verwacht." "Alle veranderingen zijn nu doorgevoerd, dus we hoeven de auto nu alleen nog maar in elkaar te zetten" , besluit een tevreden Boullier.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"