Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Ferrari schendt de regels'

Er is veel commotie ontstaan na de bekendmaking dat Ferrari Lauren Mekies van de FIA heeft aangetrokken. Mekies beklede een belangrijke positie binnen het autosportorgaan. De concurrentie is daar niet over te spreken.

Eind 2017 trok Renault topman Budkowski van de FIA aan, hetgeen tot grote protesten van de andere teams leidde. Besloten werd in overleg met alle teams dat mensen die vanuit de FIA naar teams overstappen een wachttijd krijgen. Budkowski kreeg uiteindelijk een verplichte vakantie van drie maanden, maar in de Strategy Group werd afgesproken dat een periode van twaalf maanden geschikter zou zijn. Ferrari schendt dit gentleman's agreement nu met het aantrekken van Mekies die over een half jaar al bij het Italiaanse team begint.

Eric Boullier van McLaren is niet te spreken over de actie van Ferrari. "Het is slecht dat de FIA wederom een prominent lid verliest aan een F1-team. Zeker nadat er tijdens de meeting van de Strategy Group is afgesproken dat deze belangrijke personeelsleden van de FIA minimaal twaalf maanden verlof moeten opnemen. Ferrari schendt onze afspraken en de FIA treedt niet op."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'