McLaren: 'Formule 1 heeft onze prioriteit'

Het nieuwe Formule 1 seizoen wordt het jaar van de waarheid voor het team van McLaren. Na drie moeizame jaren waarin het podium ver te zoeken was, moet het in 2018 gaan gebeuren.

McLaren richt zich niet op een terugkeer in de IndyCar

McLaren wil niks liever dan weer vooraan meestrijden in de Formule 1 en richt haar pijlen dan ook volledig op de koningsklasse van de autosport.

Toch wordt McLaren ook regelmatig gelinkt aan andere raceklassen maar teambaas Zak Brown ontkent dat McLaren op korte termijn instapt in een andere raceklasse.

Tegenover Racer laat Brown het volgende hierover los.

"De auto's in de IndyCar zien er super uit maar het is voor ons te vroeg. We hebben nog zoveel te doen in de Formule 1 en iedereen focust zich daar volledig op. Elke minuut dat we ons bezighouden met een andere raceklasse leidt ons af van de Formule 1 en dat kan niet."

"Eerst moet ik meer partners voor ons Formule 1 team vinden. Dat heeft onze prioriteit. Voordat we overwegen om in te stappen in een andere raceklasse willen we eerst weer op het podium staan in de Formule 1."

Brown beseft echter wel dat er nog behoorlijk wat werk aan de winkel is voor McLaren en dat het niet vanzelfsprekend is dat het dit jaar allemaal al gaat lukken.

"Natuurlijk wil ik het liefst al dat dit jaar gaat gebeuren maar het is beter om een 10-jaren strategie te ontwikkelen en al onze tijd te richten op de Formule 1. Vooral wat er in 2021 gaat gebeuren, heeft onze prioriteit. We zijn dan ook totaal niet bezig met een andere raceklasse."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen