Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren gaat voor het podium met Renault

Nu McLaren na drie jaar verlost is van motorfabrikant Honda, durft het team weer vooruit te kijken. Waar het nu vaak Honda is dat de vooruitgang van McLaren tegenhoudt, zal dat met Renault niet gaan gebeuren. Dat is althans de mening van McLaren-teambaas Eric Boullier. Podiumplaatsen zijn dan ook het doel in 2018.

Hoewel er in het huidige seizoen nog zes races te rijden zijn, denkt McLaren al aan het volgende seizoen. Dit seizoen valt er bar weinig meer te halen voor het team en dus ligt de focus al op 2018. Teambaas Eric Boullier stelt dan ook al heel vroeg een doel voor het volgende seizoen. "Het is wellicht wat vroeg, maar volgend seizoen willen we weer competitief zijn en meestrijden om de podiumplaatsen" , laat Boullier weten. "Maar het is nog vroeg dag" , herhaalt hij. "We zullen eerst de reglementswijzigingen goed moeten implementeren en uiteraard de Halo. We zitten pas in september" , voegt hij daar aan toe.

Een doelstelling durft Boullier al wel uit te spreken, maar voor een concrete verwachting is wat hem betreft nog wat te vroeg. "We zullen nog even moeten wachten om een eerste verwachting uit te spreken, ook al zijn we al vroeg gestart met de bouw van de 2018-bolide. Daarnaast kunnen we er pas echt wat zinnigs over zeggen na de wintertest en de eerste wedstrijd in Australië volgend jaar" , aldus Bouillier. Mocht McLaren een podiumplaats pakken, dan is dat de eerste podiumplaats sinds de Grand Prix van Australië in 2014. De laatste overwinning stamt zelfs uit 2012, toen de GP van Brazilië werd gewonnen door Jenson Button.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"