Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren geeft Fernando Alonso toestemming voor deelname 24 uur Le Mans

De kans is zeer groot dat we F1-coureur Fernando Alonso in 2018 uitzien komen in de prestigieuze 24 uur van Le Mans. De Spanjaard nam dit jaar al deel aan de Indy 500 en is in gesprek met Toyota over zijn debuut in de 24 uur van Le Mans.

Fernando Alonso heeft al veel bereikt in zijn carrière, maar streeft naar de Triple Crown. Het winnen van de drie meest prestigieuze races ter wereld. In de Formule 1 is dat Monaco, die Alonso reeds won. De andere twee races zijn de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans. Dit jaar debuteerde Alonso tijdens de Indy 500 en maakte direct veel indruk. Ironisch genoeg was het een ploffende Honda-motor die hem beroofde van een mooi resultaat. De afgelopen weken werd duidelijk dat de Spanjaard deelneemt aan de 24 uur van Daytona. Dit is een voorbereiding voor Alonso op de 24 uur van Le Mans. Nu McLaren hem toestemming heeft gegeven om hieraan deel te nemen, lijkt niets een deal tussen Alonso en Toyota in de weg te staan.

Teambaas Zak Brown liet aan El Mundo Deportivo weten dat hij het fantastisch vindt als zijn coureur succesvol is in Le Mans. " In de ideale wereld behaalt Alonso zijn Triple Crown in dienst van McLaren. Hij won de GP van Monaco al en de Indy 500 gaan we zeker nog een keer samen doen. Le Mans is een avontuur waar we naar uitkijken." Van de huidige F1-coureurs zijn Nico Hulkenberg en Brendon Hartley succesvol geweest op Le Mans. Beide wonnen de 24 uur van Le Mans voor Porsche.

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami