Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren geeft update over coronabesmetting Ricciardo

Daniel Ricciardo, die tijdens de testdagen in Bahrein positief testte op het coronavirus, kan weer aanwezig zijn tijdens de Grand Prix van Bahrein. De McLaren-rijder testte meermaals negatief op corona.

Na meerdere negatieve coronatests mag Daniel Ricciardo de Formule 1-paddock weer betreden. In Bahrein testte de McLaren-coureur positief nadat hij zich niet lekker voelde, maar twee dagen voordat het F1-geweld lostbarst voelt de Australiër zich steeds beter. In een teamstatement laat McLaren weten dat Ricciardo donderdag weer op het circuit is om tijdens de Grand Prix van Bahrein, de seizoensopener, in actie te komen. "Daniel voelt zich elke dag weer wat beter en hij blijft zich herstellen terwijl hij nog in isolatie zit en de quarantaineregels van Bahrein volgt.

Geen De Vries of Vandoorne als vervanger

Als Ricciardo nog positief was getest op het coronavirus, dan mocht hij de Grand Prix van Bahrein niet bijwonen. In dat geval zou McLaren gebruik maken van de reservecoureurs van Mercedes, Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne. Gezien Vandoorne tijdens de GP van Bahrein zelf moet racen in de Verenigde Staten was de meest voor de hand liggende invaller De Vries. De Nederlander is hoe dan ook aanwezig in Bahrein, maar als invaller is hij niet nodig nu Ricciardo weer gezond is verklaard.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin