Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'GPS toont dat onze auto net zo snel is als Red Bull'

Nu het F1-team van McLaren verlost is van Honda in 2018 verwacht het een reuzensprong te maken. Dit jaar zou het chassis volgens het team misschien wel het beste in de Formule 1 zijn, maar komt het er niet uit door gebrek aan motorvermogen.

Hoewel McLaren in het WK bij de constructeurs slechts een negende positie bezet is het team ervan overtuigd dat het chassis zeer goed is. De MCL32 van McLaren gooit op de tragere circuits met regelmaat hoge ogen, maar wordt geremd door de Honda-motor. Nu McLaren in 2018 uitkomt met Renault-motoren zijn de verwachtingen veel hoger gespannen. Teambaas Zak Brown gaat zelfs zover dat hij het chassis van McLaren gelijkwaardig noemt aan dat van de Red Bull. " Bijna alles wat we dit jaar ontwikkeld hebben werkt goed op onze auto. Het komt wel eens voor dat iets in de fabriek veelbelovend is, maar in de praktijk iets minder werkt maar het chassis is steeds beter geworden," laat Brown aan Motorsport.com weten

" Volgens onze GPS-data staan we erg dicht bij Red Bull. Op het ene circuit zijn wij iets beter, op het andere iets minder. Zij hebben een aantal races kunnen winnen, waardoor wij gematigd positief zijn over 2018." De sfeer binnen McLaren is opperbest nu iedereen weer volop mogelijkheden ziet om voorin mee te doen. De laatste podiumplaats van het team dateert alweer van maart 2014. Destijds stonden Magnussen en Button tijdens de GP van Australië op het podium.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024