© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren: 'GPS toont dat onze auto net zo snel is als Red Bull'

06 nov. 2017 08:29 Ruud Dimmers 0 reacties
Nu het F1-team van McLaren verlost is van Honda in 2018 verwacht het een reuzensprong te maken. Dit jaar zou het chassis volgens het team misschien wel het beste in de Formule 1 zijn, maar komt het er niet uit door gebrek aan motorvermogen.

McLaren verwacht hoge ogen te gooien in 2018

Hoewel McLaren in het WK bij de constructeurs slechts een negende positie bezet is het team ervan overtuigd dat het chassis zeer goed is. De MCL32 van McLaren gooit op de tragere circuits met regelmaat hoge ogen, maar wordt geremd door de Honda-motor.

Nu McLaren in 2018 uitkomt met Renault-motoren zijn de verwachtingen veel hoger gespannen. Teambaas Zak Brown gaat zelfs zover dat hij het chassis van McLaren gelijkwaardig noemt aan dat van de Red Bull.

"Bijna alles wat we dit jaar ontwikkeld hebben werkt goed op onze auto. Het komt wel eens voor dat iets in de fabriek veelbelovend is, maar in de praktijk iets minder werkt maar het chassis is steeds beter geworden," laat Brown aan Motorsport.com weten

"Volgens onze GPS-data staan we erg dicht bij Red Bull. Op het ene circuit zijn wij iets beter, op het andere iets minder. Zij hebben een aantal races kunnen winnen, waardoor wij gematigd positief zijn over 2018."

De sfeer binnen McLaren is opperbest nu iedereen weer volop mogelijkheden ziet om voorin mee te doen. De laatste podiumplaats van het team dateert alweer van maart 2014. Destijds stonden Magnussen en Button tijdens de GP van Australië op het podium.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen