Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren grijpt hard in met reorganisatie na dramatische seizoensstart

McLaren heeft een reorganisatie aangekondigd na een lastige start van het nieuwe Formule 1-seizoen. De technisch directeur van het team, James Key, is hierdoor niet langer onderdeel van de Britse renstal.

Norris Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de tegenvallende start van het Formule 1-seizoen, waarbij McLaren in de eerste twee races nog geen punten scoorde en stijf onderaan staat in het klassement, heeft het team hervormingen doorgevoerd. James Key is hierdoor niet langer meer technisch directeur van het Formule 1-team.

Key was als technisch directeur verantwoordelijk voor de McLaren-bolide die maar weinig competitief is. Om de 'technische operatie' in goede banen te begeleiden, kondigt het Britse team nu aan dat er niet meer één technisch directeur zal zijn.

De rol van Key wordt ingevuld door een team van drie experts, die rapporteren aan teambaas Andrea Stella. Peter Prodromou wordt technisch directeur aerodynamica, Neil Houldey wordt technisch directeur Engineering & Design en de derde persoon, David Sanchez, eerder al werkzaam voor het Britse team, keert terug bij McLaren als technisch directeur Car Concept & Performance.

Sanchez werkte tot voor kort nog voor Ferrari, waar hij Head of Vehicle Concept was. Een terugkeer naar McLaren was toen al allesbehalve uitgesloten, zo meldde RacingNews365 eerder. Ferrari wilde niet reageren op de situatie, maar wees naar de foto van Sanchez die nog op de F1-website stond. Hij voegt zich echter bij McLaren nu.

De overstap van de Ferrari-engineer was geen volledige verrassing. Toen RacingNews365 afgelopen weekend aan Stella vroeg wanneer Sanchez in dienst zou treden bij McLaren, reageerde de teambaas: "Wie?"

Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?