Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren heeft alle vertrouwen in Piastri: "Hij is loyaal en integer"

McLaren-teambaas Andreas Seidl laat weten waarom het team voor Oscar Piastri heeft gekozen. Naast de potentie van de coureur, zijn ook zijn persoonlijkheid en integriteit twee pluspunten is Seidl van mening.

Na veel heisa, werd het dan toch echt officieel: Oscar Piastri gaat in 2023 voor McLaren rijden. Het talent zal daarmee zijn landgenoot Daniel Ricciardo vervangen. McLaren-teambaas Andreas Seidl ziet vanzelfsprekend heel veel potentie in de 21-jarige coureur. Niet alleen zijn kwaliteiten als coureur, maar ook zijn persoonlijkheid sprak het team erg aan. "We wilden Oscar hebben om twee redenen", begint Seidl tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ten eerste heeft hij laten zien dat hij als coureur, met zijn succes in zijn junior-carrière, vooral in F3 en F2 waarin hij het kampioenschap won in zijn eerste jaar, dat hij een groot talent is en veel potentie heeft." "Ook de manier waarop Zak (Brown - McLaren-CEO, red.) en ik hem hebben leren kennen. Qua persoonlijkheid denken we dat hij perfect bij ons past", gaat Seidl verder. "Hij is jong, zit vol energie, is ambitieus en ik denk dat hij het juiste niveau van zelfvertrouwen heeft. Tegelijkertijd is hij erg bescheiden en is hij volledig bewust van de grote uitdaging die voor hem ligt."

Seidl: "Hij wilde voor ons rijden"

Otmar Szafnauer, teambaas van Alpine, liet eerder al weten er met zijn hoofd niet bij te kunnen dat Piastri achter hun rug om voor een ander team koos, terwijl Alpine hem juist klaargestoomd zou hebben voor de koningsklasse van de autosport. "Ik had gewild dat hij wat meer integriteit had", klonk de Alpine-teambaas. Seidl, daarentegen, is van mening dat Piastri juist wel integer is. "Hij is loyaal en integer en daarom wilde ik hem in ons team hebben. Hij wilde voor ons rijden en daarom zijn we erg blij dat we konden aankondigen dat hij vanaf volgend jaar voor ons rijdt."

Waarom met Piastri niet hetzelfde gaat gebeuren als met Ricciardo

Sinds dat Ricciardo bij McLaren kwam, is hij eigenlijk al aan het stoeien met de bolide. Of dat ook bij Piastri gaat gebeuren? Seidl weet het zeker, Piastri zal slagen bij McLaren. "Nee, dat moeten we los van elkaar zien. (Met Ricciardo, red.) was het een gedeelde verantwoordelijkheid die helaas niet werkte en niet de resultaten opleverde die we wilden behalen. Met Oscar heb ik er alle vertrouwen in. Ik ben me ervan bewust dat we hem ook tijd moeten geven om het op te bouwen." "Zodra we met Oscar aan de slag kunnen, zullen we samen hard gaan werken om hem klaar te maken voor zijn eerste race in Bahrein. Met Lando hebben we laten zien dat het heel goed heeft gewerkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit ook weer voor elkaar kunnen krijgen met Oscar."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"