Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren heeft alle vertrouwen in Piastri: "Hij is loyaal en integer"

McLaren-teambaas Andreas Seidl laat weten waarom het team voor Oscar Piastri heeft gekozen. Naast de potentie van de coureur, zijn ook zijn persoonlijkheid en integriteit twee pluspunten is Seidl van mening.

Oscar Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na veel heisa, werd het dan toch echt officieel: Oscar Piastri gaat in 2023 voor McLaren rijden. Het talent zal daarmee zijn landgenoot Daniel Ricciardo vervangen.

McLaren-teambaas Andreas Seidl ziet vanzelfsprekend heel veel potentie in de 21-jarige coureur. Niet alleen zijn kwaliteiten als coureur, maar ook zijn persoonlijkheid sprak het team erg aan.

"We wilden Oscar hebben om twee redenen", begint Seidl tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ten eerste heeft hij laten zien dat hij als coureur, met zijn succes in zijn junior-carrière, vooral in F3 en F2 waarin hij het kampioenschap won in zijn eerste jaar, dat hij een groot talent is en veel potentie heeft."

"Ook de manier waarop Zak (Brown - McLaren-CEO, red.) en ik hem hebben leren kennen. Qua persoonlijkheid denken we dat hij perfect bij ons past", gaat Seidl verder. "Hij is jong, zit vol energie, is ambitieus en ik denk dat hij het juiste niveau van zelfvertrouwen heeft. Tegelijkertijd is hij erg bescheiden en is hij volledig bewust van de grote uitdaging die voor hem ligt."

Seidl: "Hij wilde voor ons rijden"

Otmar Szafnauer, teambaas van Alpine, liet eerder al weten er met zijn hoofd niet bij te kunnen dat Piastri achter hun rug om voor een ander team koos, terwijl Alpine hem juist klaargestoomd zou hebben voor de koningsklasse van de autosport. "Ik had gewild dat hij wat meer integriteit had", klonk de Alpine-teambaas.

Seidl, daarentegen, is van mening dat Piastri juist wel integer is. "Hij is loyaal en integer en daarom wilde ik hem in ons team hebben. Hij wilde voor ons rijden en daarom zijn we erg blij dat we konden aankondigen dat hij vanaf volgend jaar voor ons rijdt."

Waarom met Piastri niet hetzelfde gaat gebeuren als met Ricciardo

Sinds dat Ricciardo bij McLaren kwam, is hij eigenlijk al aan het stoeien met de bolide. Of dat ook bij Piastri gaat gebeuren? Seidl weet het zeker, Piastri zal slagen bij McLaren.

"Nee, dat moeten we los van elkaar zien. (Met Ricciardo, red.) was het een gedeelde verantwoordelijkheid die helaas niet werkte en niet de resultaten opleverde die we wilden behalen. Met Oscar heb ik er alle vertrouwen in. Ik ben me ervan bewust dat we hem ook tijd moeten geven om het op te bouwen."

"Zodra we met Oscar aan de slag kunnen, zullen we samen hard gaan werken om hem klaar te maken voor zijn eerste race in Bahrein. Met Lando hebben we laten zien dat het heel goed heeft gewerkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit ook weer voor elkaar kunnen krijgen met Oscar."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Oscar Piastri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen