© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'McLaren heeft bij Ferrari aangeklopt voor motoren voor 2018'

12 jul. 2017 16:33 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel het team van McLaren recentelijk weer trouw heeft gezworen aan Honda, is het team volgens de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport nog steeds naar alternatieven aan het zoeken. Zo zou het team een aanvraag bij Ferrari hebben gedaan om motoren te leveren in de nabije toekomst.

McLaren onderzoekt alternatieven voor Honda

Onzekerheid blijft het huwelijk tussen Honda en McLaren omringen. Hoewel er van beide kanten trouw wordt gezworen, vliegen de verwijten ook wel eens over tafel. Honda, dat al 2,5 jaar op rij niet presteert, blijft de achilleshiel van het Engelse team. De bolide zelf lijkt minimaal in de middenmoot mee te kunnen, maar de motor is ondermaats.

Geruchten over een terugkeer van McLaren naar motorfabrikant Mercedes deden daarom ook vaak de ronde. Een persconferentie waarbij Mercedes, McLaren en Honda in Oostenrijk aanwezig waren leverde echter geen aankondiging op, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat McLaren volgend jaar met Mercedes-motoren zal gaan rijden.

De motoren van Ferrari blijven echter wel een optie, als we La Gazetta dello Sport mogen geloven. Pino Allievi, een gerespecteerd journalist in de F1-paddock, schrijft dat McLaren een verzoek zou hebben ingediend bij Ferrari voor de levering van motoren vanaf 2018

De Italiaanse fabrikant zou echter nog niet hebben gereageerd op de aanvraag, die op z'n minst opmerkelijk kan worden genoemd. McLaren lag in het verleden vaak overhoop met Ferrari, vooral in de tijden dat beide teams voor de wereldtitel streden. Volgens Allievi wil McLaren ook Fernando Alonso inzetten als troef in de onderhandelingen met Ferrari. 

Commercieel gezien lijkt de deal echter vrijwel onmogelijk, aangezien beide merken hetzelfde belang hebben. McLaren en Ferrari maken beide wagens voor dezelfde doelgroep en dus zal een samenwerking tussen de twee concurrenten niet waarschijnlijk zijn. Daarbij komt dat Ferrari zoekt naar mogelijkheden om de motoren onder de merknaam Alfa Romeo te leveren.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen