Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren heeft geen spijt van afscheid Honda

McLaren heeft er nog geen spijt van dat het na 2017 afscheid nam van motorpartner Honda en in zee ging met Renault. 2018 was geen best jaar voor het team uit Woking, maar dat lag volgens teambaas Zak Brown zeker niet aan Renault.

Terwijl Honda in 2018 de weg naar boven wist te vinden, was het voor McLaren met de Renault-motor achterin opnieuw sappelen geblazen. De Franse pk's brachten niet de uitkomst waar het team op Woking op had gehoopt. Het chassis bleek toch niet zo goed als gedacht. McLaren-teambaas Zak Brown steekt de had in eigen boezem voor wat betreft die povere prestaties: "De problemen die we hadden, waren niet motor-gerelateerd. Renault sloot het seizoen af met vier of vijf podiumplaatsen, dus dat toont wel aan dat we voor de lange termijn de juiste keuze hebben gemaakt."

Volgend jaar zit de Honda-motor waar McLaren na 2017 afscheid van nam in de RB15 van Red Bull geschroefd en ook daar wordt veel van verwacht. McLaren neemt de pet af voor wat de Japanners in een jaar tijd met de Red Bull-familie heeft bereikt: "Honda heeft geweldige progressie geboekt, iets wat ons niet verbaast. Ze hebben het gewoon heel goed gedaan. Ik ben blij dat Honda de Formule 1 trouw is gebleven, want naar ik begrijp was dat geen gegeven. Wij zijn echter heel erg blij met Renault."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen