Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren heeft hoop voor Ricciardo en wijst naar De Vries

Daniel Ricciardo verloor zijn stoeltje bij McLaren en is nu teruggekeerd bij Red Bull. Hier heeft hij echter geen fulltime zitje in de F1, maar een rol als derde coureur. McLaren-CEO Zak Brown hoopt dat Ricciardo terugkeert op de grid.

Vooralsnog zit het (fulltime) Formule 1-avontuur erop voor Daniel Ricciardo. Hij verloor zijn zitje bij McLaren na twee jaar dienst en voor het komende seizoen is de grid al gevuld. Wel keert hij terug naar Red Bull als derde coureur naast Max Verstappen en Sergio Perez, maar écht racen in de F1 zal hij alleen doen als invaller. Ricciardo is echter niet klaar met de koningsklasse en hij hoopt in 2024 weer een stoeltje te bezetten. McLaren-CEO gunt het zijn voormalige werknemer van harte en denkt dat het mogelijk is. Hij wijst ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365, naar Nyck de Vries en Nico Hulkenberg. "Kijk wat er met Nyck gebeurde na één goede sessie. Ineens werd hij gewild voor een stoeltje", beargumenteert Brown. "Stel dat een van de coureurs niet kan racen en hij valt in, dan kan het zomaar iets opleveren. Reservecoureurs zijn erg belangrijk, zo hadden wij Nyck bijna in de auto in Brazilië." "Mocht er wat met Max of Sergio gebeuren voor een race of twee, dan kan hij instappen en een goed resultaat boeken. Ik ben eigenlijk best verbaasd dat andere teams niet hebben gekozen voor hem. Het is ook duidelijk dat hij wil blijven." Brown vindt dat Ricciardo nog lang niet uitgeblust is en nog prima kan presteren. "Kijk naar Monza vorig jaar (waar hij won voor McLaren, red.). Het zit er nog in. Hopelijk komt het weer naar boven in een andere omgeving. We willen Daniel op de grid zien."

Brown: "Kijk naar Hulkenberg"

De McLaren-CEO hoopt dat Ricciardo ergens in de nabije toekomst een kans krijgt om zichzelf te bewijzen. "Je hebt maar één kans nodig. Natuurlijk is het wat lastiger om een comeback te maken, maar het is al vaker gebeurd. Kijk bijvoorbeeld naar Nico Hulkenberg. We hadden niet verwacht dat hij nog terug zou keren naar de F1 en dat bedoel ik niet beledigend voor Nico." "Hij was gewoon al een tijdje klaar met de F1, maar nu is hij weer terug. Een terugkeer (van Daniel, red.) zou ik dus zeker niet uitsluiten. Hij kwam bij ons binnen als zevenvoudig winnaar en hij vertrekt bij ons als achtvoudig winnaar. Hij moet zichzelf weer bewijzen, maar daar heeft hij maar een race voor nodig", aldus Brown.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"