Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren heeft moeite om grote sponsoren aan te trekken

Het Formule 1 team van McLaren zal dit seizoen wederom rijden zonder hoofdsponsor. De Britse renstal heeft een prachtige historie, maar de grote successen liggen al jaren achter hen. Zo dateert de laatste wereldtitel uit 2008, toen Lewis Hamilton in Brazilië kampioen werd.

De afgelopen drie seizoenen waren een ramp voor McLaren. Het project met Honda flopte compleet en in 2017 werd het team slechts negende in het WK. Alleen het noodlijdende team van Sauber behaalde minder WK-punten. Geen goede reclame voor het team en dat merkt CEO Zak Brown in gesprekken met sponsoren. Ondanks het wegvallen van Honda, goed voor $ 100 miljoen per jaar, wist het team wat redelijke sponsoren binnen te hengelen. De echt grote vissen happen voor alsnog niet. " Commercieel gezien verloopt het voorspoedig, zo hebben we recent Dell aangekondigd en in totaal drie nieuwe sponsoren aangetrokken. Ik verwacht dat er nog een of twee bijkomen voor het begin van het seizoen", laat Brown aan Autosport weten. "Er is veel interesse in McLaren, maar partijen willen eerst prestaties zien. Een negende positie in het WK bij de constructeurs maakt het verkooppraatje wel lastiger. Als we snel kunnen bewijzen dat we niet langer onderin bivakkeren, dan moeten we dat omzetten in deals."

Een titelsponsor zal er ook in 2018 niet gevonden worden. Brown hecht daar ook niet al teveel waarde aan. " Ik hecht daar niet teveel waarde aan. Ik wil Vodafone op de auto, maar het team hoeft echt niet de naam Vodafone McLaren te heten. We hebben een businessmodel dat gericht is op partners en sponsoren. Als morgen iemand me vraagt of hij titelsponsor mag zijn dan ga ik dat gesprek wel aan. We zijn echter niet nadrukkelijk op jacht naar een titelsponsor. We zoeken grote merken en sponsoren."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024