McLaren heeft moeite om grote sponsoren aan te trekken

16 feb. 2018 07:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van McLaren zal dit seizoen wederom rijden zonder hoofdsponsor. De Britse renstal heeft een prachtige historie, maar de grote successen liggen al jaren achter hen. Zo dateert de laatste wereldtitel uit 2008, toen Lewis Hamilton in Brazilië kampioen werd.

Slechte prestaties houden sponsoren buiten de deur

De afgelopen drie seizoenen waren een ramp voor McLaren. Het project met Honda flopte compleet en in 2017 werd het team slechts negende in het WK. Alleen het noodlijdende team van Sauber behaalde minder WK-punten.

Geen goede reclame voor het team en dat merkt CEO Zak Brown in gesprekken met sponsoren. Ondanks het wegvallen van Honda, goed voor $ 100 miljoen per jaar, wist het team wat redelijke sponsoren binnen te hengelen. De echt grote vissen happen voor alsnog niet.

"Commercieel gezien verloopt het voorspoedig, zo hebben we recent Dell aangekondigd en in totaal drie nieuwe sponsoren aangetrokken. Ik verwacht dat er nog een of twee bijkomen voor het begin van het seizoen", laat Brown aan Autosport weten.

"Er is veel interesse in McLaren, maar partijen willen eerst prestaties zien. Een negende positie in het WK bij de constructeurs maakt het verkooppraatje wel lastiger. Als we snel kunnen bewijzen dat we niet langer onderin bivakkeren, dan moeten we dat omzetten in deals."

Een titelsponsor zal er ook in 2018 niet gevonden worden. Brown hecht daar ook niet al teveel waarde aan.

"Ik hecht daar niet teveel waarde aan. Ik wil Vodafone op de auto, maar het team hoeft echt niet de naam Vodafone McLaren te heten. We hebben een businessmodel dat gericht is op partners en sponsoren. Als morgen iemand me vraagt of hij titelsponsor mag zijn dan ga ik dat gesprek wel aan. We zijn echter niet nadrukkelijk op jacht naar een titelsponsor. We zoeken grote merken en sponsoren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen