Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri tast in het duister over pikorde: "Maar iedereen heeft dezelfde vragen"

McLaren heeft de weg naar boven gevonden en strijd nu op bijna alle banen mee om de overwinning. Volgens Oscar Piastri zorgt dat ook voor een omslag binnen het team zelf, waar nu meer te verliezen valt, dan te winnen.

Piastri Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een waslijst aan updates bracht McLaren de afgelopen tijd mee richting de Grands Prix. Het bracht Lando Norris zijn eerste overwinning in Miami en voor Oscar Piastri betekende het bijna een sensationele zege in Monaco. Ware het niet dat Charles Leclerc de Australiër nipt versloeg in de kwalificatie in het prinsdom. Ook in Canada verwacht McLaren vooraan mee te kunnen doen.

De eerste dag in Montréal werd echter getroffen door snel veranderend weer. Een hagelbui voorafgaand aan FP1 maakte plaats voor stabielere omstandigheden naarmate de eerste sessie van het weekend vorderde, maar de regen kwam al snel terug in FP2. De 23-jarige Piastri is van mening dat het team uit Woking in weekenden met wisselvallige weersomstandigheden 'meer te verliezen' heeft dan voorheen, maar blijft ervan overtuigd dat het team 'kansen' heeft om hoe dan ook competitief te zijn.

"Ik denk dat het ons ook kansen biedt", aldus Piastri over de omstandigheden in Montreal. "Ik denk dat we in het verleden over het algemeen goed zijn geweest in dit soort omstandigheden, wanneer het nat is of wanneer het nogal wisselend is. Maar nu we onder normale omstandigheden vooraan vechten, hebben we natuurlijk iets meer te verliezen en anderen minder. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we onder alle omstandigheden snel zullen zijn."

Verhoudingen onduidelijk

Na drie opeenvolgende sterke weekenden in droge omstandigheden en na een zwaar geüpdatet pakket, gooit het weer in Montreal roet in het eten voor McLaren. En dus was de openingsdag van de Canadese Grand Prix een wisselvallige aangelegenheid voor het team. Nadat Lando Norris in FP1 aan het langste eind trok, met Piastri op de zesde plaats, bevonden de twee zich in FP2 een flink stuk terug in de rangorde - respectievelijk op P20 en P16.

"Ik weet niet of ik genoeg zou zeggen, maar we hebben een paar dingen geleerd, denk ik," merkte hij op. "Het circuit is opnieuw geasfalteerd, dus het was goed om te zien hoe dat was. Op een paar plaatsen is het nog behoorlijk hobbelig, maar ik denk dat het karakter van het circuit over het algemeen goed behouden is gebleven, wat prettig is."

"We zagen er goed uit op de inters, [maar het is] moeilijk om het anders te weten. We zaten op de mediums toen het droog was, dus... Het is moeilijk om te weten waar we staan, maar ik denk dat iedereen dezelfde vraag heeft," zo sluit Piastri af. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024