Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren heeft Red Bull en Verstappen in het vizier

Zak Brown, de grote baas van McLaren, kijkt terug op een enerverend en succesvol seizoen voor zijn team. En hij waarschuwt de concurrentie.

XPB 1246000 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In een lange, uitgebreide brief op de site van McLaren blikt CEO Zak Brown terug op een voor zijn team bijzonder enerverend jaar. Een jaar waarin het team heel zwak startte, maar ijzersterk terugkwam en zelfs lange tijd achter Red Bull het snelste team op de grid was. Niet alleen naast de baan, zoals ook in zijn brief stond vermeld, maar ook op de baan opent McLaren de aanval op Red Bull.

"Hoewel het een moeilijke start voor ons was in de Formule 1, bleven we gefocust en kalm onder ons nieuwe leidersteam, onder leiding van Andrea Stella, om onze auto te ontwikkelen. Hierdoor konden we ons van achteraan de grid naar voren vechten. Het verbazingwekkende is dat, afgezien van een paar veranderingen op leiderschapsniveau, het dezelfde mensen waren die het seizoen begonnen die McLaren in staat stelden om 2023 sterk af te sluiten. En terwijl we de klok rond werken aan onze wagen voor 2024, zijn we van plan om voort te bouwen op de vooruitgang van dit jaar en onze rivalen volgend jaar nog meer onder druk te zetten."

McLaren eindigde het jaar als vierde in het constructeurskampioenschap en wil komend seizoen de stap naar boven zetten. "We staan komend seizoen voor een enorme uitdaging om het gat naar de kopgroep te dichten. Alle teams zijn verwikkeld in een zoektocht naar de ontwikkeling van de auto en een hogere snelheid. Een zoektocht die net zo heftig is buiten de baan als op de baan, maar ons team zal de uitdaging aangaan met de gebruikelijke vastberadenheid en niet aflatende toewijding", belooft Brown.

Geen maat op Verstappen

Hij zag ook dat er dit seizoen geen maat stond op Max Verstappen, die zijn derde wereldtitel pakte. "De eer gaat uit naar Max Verstappen, die alle records brak in een jaar van dominantie - iets waarvan ik betwijfel of we het ooit nog zullen meemaken. Toen Red Bull in Hongarije het record van McLaren uit 1988 verbrak (en hun twaalfde GP op rij won), was het passend dat we het podium konden delen om hun prestatie te vieren - ondanks Lando's kleine ongelukje met de trofee!"

Buiten de dominantie van Red Bull, kon Mclaren zich wel meten met andere teams. Brown: "Mercedes, Ferrari en Aston Martin maakten het ons niet makkelijk, maar we drongen elke race aan, elke ronde opnieuw, wat resulteerde in een spannende finish waarin de eindrangschikking in het constructeurskampioenschap pas in de 23ste en laatste ronde van het seizoen werden beslist. Nooit eerder scoorden vijf verschillende teams zeven podiumplaatsen in hetzelfde seizoen, wat alleen maar onderstreept hoe competitief de grid dit jaar was."

Toch beschikt Brown naar eigen zeggen over de beste coureurs op de grid. "Wij hebben het beste rijdersduo in de Formule 1. Oscar was een ware revelatie in zijn eerste F1-seizoen en hij heeft al laten zien in staat te zijn om vooraan met de beste coureurs, zoals Lewis Hamilton en Max Verstappen, mee te kunnen. Met een nieuw contract op zak zal hij ons blijven verbazen, daar ben ik zeker van."

Ook interessant:

Tim Coronel: 'Hij kan Verstappen wakker schudden'

Tim Coronel blikt in een exclusief interview met RacingNews365 terug op het Formule 1-seizoen. De 51-jarige Nederlander laat zich uit over de dominantie van Max Verstappen en het zitje van Sergio Perez. Wie zou er niet breken als hij naast Verstappen rijdt en welk team daagt Red Bull uit in 2024?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"