© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren hoopt dat Toro Rosso met Honda motoren gaat rijden

28 jul. 2017 12:17 Ruud Dimmers 0 reacties
Nu de deal tussen Honda en Sauber van tafel is, hoopt McLaren dat Toro Rosso kiest voor de Honda-motoren. Op deze manier zou de weg vrij zijn voor het Britse team om van motorleverancier te wisselen. Dit meldt Auto, Motor und Sport

Geruchten over Toro Rosso - Honda steken weer de kop op

McLaren herhaalde wederom de uitspraak dat het in 2018 over een competitieve motor wil beschikken. Als Honda die niet kan leveren, of er geen vertrouwen is dat die er volgend jaar wel komt, dan is het exit Honda.

"We willen volgend jaar over een concurrerende motor beschikken. Dat kan Honda zijn, maar als zij die niet kunnen leveren wordt het een ander fabrikaat."

Momenteel komt Honda ongeveer 70 PK tekort, maar de Japanners hopen dit gat met de nieuwe spec 3-motor te dichten tot 40 PK ten opzichte van Mercedes. Het is duidelijk dat het merk progressie maakt, maar het gat is nog altijd groot.

Het grote probleem voor McLaren is dat Ferrari en Mercedes geen motoren willen leveren aan het Britse team. Dan blijft alleen Renault over, maar de fabrikant heeft aangegeven dat drie teams het maximale aantal is. Met Red Bull, Renault F1 en Toro Rosso is de capaciteit voor 2018 op.

McLaren hoopt dat Toro Rosso uiteindelijk voor Honda kiest. De geruchten zijn er al langere tijd, waarbij het vanuit Red Bull de strategie zou zijn om zo op twee paarden te wedden. Enerzijds Renault voor het fabrieksteam van Max Verstappen en Daniel Ricciardo, anderzijds Honda om zo de kansen te spreiden. 

Op deze manier zou het, mocht Honda gaan presteren, de kans hebben om met het Red Bull team van motorleverancier te wisselen. Daarnaast beschikt het over alle informatie van zowel de Honda als de Renault motor.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen