Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren houdt updates achter de hand in strijd met Verstappen en Red Bull

McLaren heeft een zeer opmerkelijke stap voorwaarts gemaakt de afgelopen maanden. Na een grote update in Miami lijkt de MCL38 de snelste auto op de grid. In Zandvoort kwam daar opnieuw een grote update, maar volgens teambaas Andrea Stella had die nog veel groter kunnen zijn.

Norris Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar gaat het seizoen voor McLaren eindigen. Sinds de Grand Prix van Miami rijgt het team uit Woking de podiumplaatsen aan een en komt het stap voor stap dichterbij Red Bull en Max Verstappen in het kampioenschap. Bij de constructeurs is het gat zelfs nog maar acht punten. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd tot McLaren boven Red Bull staat in het wereldkampioenschap.

Toch zit men in Woking zeker niet stil, want in Zandvoort werd er opnieuw een grote update geïntroduceerd. Die leek meteen goed te werken, want Lando Norris won de Grand Prix van Nederland met de grootste voorsprong die we dit seizoen hebben gezien. Toch had die update nóg groter kunnen zijn, zo vertelt teambaas Andrea Stella aan onder meer RacingNews365: "Ik denk dat er meerdere factoren zijn waar je rekening mee moet houden."

"Ten eerste, wij hebben sinds Miami geen significante grote update meer geïntroduceerd. Sterker nog, de volgende relevante update, na Miami, was die in Zandvoort. Maar die heeft de vloer niet beïnvloed. Die (update) bracht slechts details aan de vloer en focuste zich meer op andere delen van de auto", aldus Stella.

'Nog niet alles gebracht'

Toch zit er nog wel het een en ander aan te komen voor Lando Norris en Oscar Piastri, zo erkent Stella: "Er is een reden dat we nog niet alle updates hebben gebracht, want wij zien zo'n moment alsof je een go-knop indrukt. We hebben misschien nog wat twijfels over bepaalde onderdelen, die we eerst nog willen testen voor we ze op de echte auto schroeven."

Volgens Stella neemt McLaren dan ook de tijd en wil het niet gaan haasten in de strijd met Red Bull en Verstappen: "We nemen de tijd om onszelf te overtuigen dat de vooruitgang die we boeken klaar is om het circuit op te gaan. Dat is de manier zoals wij werken. Tot nu toe heeft het volledige team uitstekend werk verricht, maar we gaan zeker proberen om nog meer upgrades te brengen die hopelijk hetzelfde effect hebben als de vorige updates."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"