Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren incasseert klap in strijd om miljoenen: updates lijken niet te werken

McLaren hoopte met een grote nieuwe update een gooi te kunnen doen naar de derde plaats in het kampioenschap voor de constructeurs. Op de Nurburgring concludeerden Carlos Sainz en Lando Norris echter dat de nieuwe onderdelen (nog) niet lijken te werken.

Norris eifel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Stap voor stap bracht McLaren de afgelopen races meer updates naar de verschillende circuits. Zodoende hoopte men de bolide te kunnen verbeteren, zonder te veel risico te nemen. De conclusie na de Grand Prix van de Eifel lijkt echter te zijn dat de updates niet uitpakken zoals gehoopt: "Met de nieuwe onderdelen heb ik nog niet het juiste gevoel gekregen", is Lando Norris na afloop van het weekend duidelijk tegenover onder andere RacingNews365. "Zo reed ik in de Eifel met de 'oude' onderdelen, omdat ik me daar beter mee voelde."

Ook Carlos Sainz is niet tevreden over de updates, maar hoopt dat men de nieuwe onderdelen tijdens de komende races toch werkende zal krijgen. "Ondanks dat ik nog vijfde werd in de race op de Nurburgring, was het hele weekend niet leuk voor mij. Dat kwam namelijk omdat ik het gehele weekend niet gelukkig was met de wagen. De vraag is echter of wanneer we een normale vrijdag zouden hebben gehad in de Eifel, we de nieuwe onderdelen wel aan het werk zouden hebben gekregen. Dat is nog altijd de grote vraag en dat zullen we tijdens de volgende Grands Prix moeten uitvinden."

Ondanks de kritische woorden van zijn coureurs, is McLaren-teambaas Andreas Seidl logischerwijs er nog altijd van overtuigd dat de updates uiteindelijk toch zullen werken. "We zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe voorkant zal werken. Het is echter een grote verandering aan het aerodynamische concept van de wagen en daarom zullen we tijd nodig hebben om alles in orde te maken. Het is ook daarom dat we onze updates in verschillende stappen introduceren."

Seidl is dan ook niet van plan om af te zien van de nieuwe updates. "We gaan de komende weken verder op de manier zoals we alles gepland hebben. Dat betekent dat we verschillende onderdelen stap voor stap blijven testen en ontwikkelen op de vrijdagen van Grands Prix-weekenden. Zo kunnen we alles goed controleren en de belangrijke weken met vertrouwen tegemoet gaan."

In de strijd om de derde plaats werd McLaren in Duitsland voorbijgestreefd door Racing Point, terwijl Renault het Britse team in de nek hijgt.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak