© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren komt pas in Spanje met de 'echte' F1-auto van 2018

17 apr. 2018 13:15 Koen Bakker 0 reacties
McLaren heeft nog niet kunnen laten zien wat ze aangekondigd hadden: Red Bull aanvallen. Sterker nog, het team is het slechtst presterende Renault-aangedreven team. Dat heeft volgens Boullier een duidelijke reden: de auto van 2018 is pas in Spanje helemaal 'af'.

Eric Boullier: 'Hopelijk is de auto vanaf Spanje wel goed genoeg'

Fernando Alonso kondigde het meermalen aan: McLaren moest mee gaan doen in de bovenste regionen van de Formule 1. McLaren staat na drie Grand Prixs echter pas op een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap, achter de andere Renault-teams Red Bull en het fabrieksteam.

Dit komt doordat McLaren niet op tijd de auto gereed had voor de start van het F1-seizoen. In Melbourne stond namelijk nog niet de definitieve auto voor 2018 aan de start. Die auto verschijnt pas bij de vijfde Grand Prix van het seizoen in Spanje ten tonele. 

McLaren-directeur Eric Boullier geeft aan dat bepaalde doelen niet behaald zijn: "De auto die in Spanje geïntroduceerd wordt, had er in Australië al moeten zijn."

"We zijn dit jaar begonnen met een directe evolutie van de auto van vorig seizoen. Het is wat het is. We hebben zoveel mogelijk punten behaald. Ondanks dat was het erg frustrerend om te zien dat we zo goed waren op zondagen, maar bij de kwalificatie op zaterdag nog heel wat vermogen misten. Hopelijk is de auto vanaf Spanje wel goed genoeg." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen