Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren komt pas in Spanje met de 'echte' F1-auto van 2018

McLaren heeft nog niet kunnen laten zien wat ze aangekondigd hadden: Red Bull aanvallen. Sterker nog, het team is het slechtst presterende Renault-aangedreven team. Dat heeft volgens Boullier een duidelijke reden: de auto van 2018 is pas in Spanje helemaal 'af'.

Fernando Alonso kondigde het meermalen aan: McLaren moest mee gaan doen in de bovenste regionen van de Formule 1. McLaren staat na drie Grand Prixs echter pas op een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap, achter de andere Renault-teams Red Bull en het fabrieksteam. Dit komt doordat McLaren niet op tijd de auto gereed had voor de start van het F1-seizoen. In Melbourne stond namelijk nog niet de definitieve auto voor 2018 aan de start. Die auto verschijnt pas bij de vijfde Grand Prix van het seizoen in Spanje ten tonele.

McLaren-directeur Eric Boullier geeft aan dat bepaalde doelen niet behaald zijn: "De auto die in Spanje geïntroduceerd wordt, had er in Australië al moeten zijn." "We zijn dit jaar begonnen met een directe evolutie van de auto van vorig seizoen. Het is wat het is. We hebben zoveel mogelijk punten behaald. Ondanks dat was het erg frustrerend om te zien dat we zo goed waren op zondagen, maar bij de kwalificatie op zaterdag nog heel wat vermogen misten. Hopelijk is de auto vanaf Spanje wel goed genoeg."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"