© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'McLaren kopieert Red Bull-concepten voor 2019-auto'

06 nov. 2018 17:15 Jan van der Burgt 0 reacties
McLaren kijkt bij het ontwerpen en ontwikkelen van de de auto van volgend jaar nauwgezet naar Red Bull's RB14 van dit jaar. De RB14 wordt alom beschouwd als het beste chassis op de grid.

In de Formule 1 geldt meer dan ergens anders dat goed gejat beter is dan slecht verzonnen. Daar lijkt McLaren gedurende het belabberde seizoen 2018 ook achter te zijn gekomen. De MCL33 is niet vooruit te branden, in tegenstelling tot Red Bull's RB14, die toch echt dezelfde motor achterin heeft liggen.

Om herhaling van het drama van 2018 te voorkomen, zou McLaren zich bij het ontwerpen van de nieuwe auto dan ook baseren op diverse aerodynamische concepten van de bolide waar Max Verstappen vorige week de Grand Prix van Mexico mee won. Dat meldt het Spaanse AS.com, die dat weer van diverse bronnen nabij het team zou hebben vernomen.

McLaren staat volgend jaar met Lando Norris en Carlos Sainz met een compleet nieuwe rijders-line-up aan het vertrek in de Formule 1. Stoffel Vandoorne werd bedankt voor bewezen diensten, terwijl Fernando Alonso er zelf voor koos het team en de sport de rug toe te keren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen