Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'McLaren kopieert Red Bull-concepten voor 2019-auto'

McLaren kijkt bij het ontwerpen en ontwikkelen van de de auto van volgend jaar nauwgezet naar Red Bull's RB14 van dit jaar. De RB14 wordt alom beschouwd als het beste chassis op de grid.

In de Formule 1 geldt meer dan ergens anders dat goed gejat beter is dan slecht verzonnen. Daar lijkt McLaren gedurende het belabberde seizoen 2018 ook achter te zijn gekomen. De MCL33 is niet vooruit te branden, in tegenstelling tot Red Bull's RB14, die toch echt dezelfde motor achterin heeft liggen.

Om herhaling van het drama van 2018 te voorkomen, zou McLaren zich bij het ontwerpen van de nieuwe auto dan ook baseren op diverse aerodynamische concepten van de bolide waar Max Verstappen vorige week de Grand Prix van Mexico mee won. Dat meldt het Spaanse AS.com, die dat weer van diverse bronnen nabij het team zou hebben vernomen. McLaren staat volgend jaar met Lando Norris en Carlos Sainz met een compleet nieuwe rijders-line-up aan het vertrek in de Formule 1. Stoffel Vandoorne werd bedankt voor bewezen diensten, terwijl Fernando Alonso er zelf voor koos het team en de sport de rug toe te keren.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'