© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren krijgt dit jaar nog slecht één Honda upgrade

27 sep. 2017 14:39 Ruud Dimmers 0 reacties
Motorleverancier Honda komt dit seizoen nog maar met slechts een upgrade. De Japanners wijken daarmee af van hun strategie om zoveel mogelijk upgrades te introduceren in 2017.

Honda past upgrade strategie aan

Yusuke Hasegawa van Honda legt uit waarom de motorleverancier afwijkt van het originele plan. De breuk met McLaren speelt daarin ook een belangrijke rol.

"We willen het aantal updates in het restant van dit seizoen minimaliseren om daarmee het maximale resultaat te behalen. Voorheen lag onze prioriteit er om vooruitgang te boeken die door zou wegen naar het volgende seizoen."

"Doordat we in 2018 niet meer samenwerken met McLaren betekent dit dat voor het team de nadruk komt te liggen op de resultaten in dit seizoen. Honda wil zoveel mogelijk bijdragen aan de resultaten van het team dit seizoen. Mochten we een grote upgrade hebben dan kunnen we dit seizoen nog introduceren."

Bij de introductie van de upgrade is het belangrijk om het juiste moment te kiezen. De thuisrace in Japan en de GP van Amerika wil Honda vlekkeloos doorkomen.

"Met nog zes races te gaan zouden we nog één upgrade kunnen introduceren. Dat kan in Maleisië, Japan of de VS. Op Suzuka willen we het liefste geen straf oplopen en Amerika is een circuit waarop McLaren vorig jaar goed presteerde. We weten nog niet wanneer we de upgrade introduceren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen