Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren laat Red Bull de hielen zien in extra kampioenschap

Tijdens elke Grand Prix strijden niet alleen de coureurs op de baan om eremetaal, maar is er ook een strijd gaande in de pitstraat. Wie kan de snelste pitstop van het weekend produceren en zo Pitstop Award op haar naam schrijven? In België liet McLaren zien dat het niet alleen op de baan stappen heeft gemaakt, maar ook de pitcrew weet nu hoe het is om Red Bull te verslaan.

Piastri pitstop GP Belgium
Terugblik
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Elk Grand Prix-weekend houdt de Formule 1 de tijden in de pitstraat nauwlettend in de gaten. De pitcrews van de teams strijden dan ook tegen elkaar om de titel Fastest Pitstop. Een prestigestrijd voor de monteurs om te laten zien dat zij dat jaar de beste en snelste pitstops hebben afgeleverd.

Dit seizoen wisten tot op heden Red Bull, Ferrari en Visa Cash App RB een overwinning er uit te slepen, maar daar is na de race in België een nieuwe naam aan toe te voegen. McLaren liet namelijk Red Bull achter zich en behaalde zo haar eerste overwinning in de pitstraat van het seizoen. Het team uit Woking wist nét niet onder de 2 seconden te duiken met Oscar Piastri: 2.05 seconden. Het was wel voldoende om Red Bull de hielen te laten zien. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez vinden we terug op de tweede plaats. De pitstop van Perez ging in 2.13 seconden. 

Bekijk hieronder de volledige top tien van de Grand Prix van België. De tekst gaat verder na de afbeelding.

Kampioenschap

De teams in de top 10 krijgen op dezelfde manier punten als in het 'gewone' F1-kampioenschap. Red Bull staat ook in dit kampioenschap bovenaan, maar in tegenstelling tot het kampioenschap op de baan, hoeft het team van Verstappen in de pitstraat weinig te vrezen. Het gat met naaste achtervolger Ferrari is namelijk uitgebreidt in België. De Scuderia scoorde geen punten, waardoor Red Bull haar voorsprong uitbreidt naar 174 punten.

McLaren vinden we terug op P4, al kruipt het team van Oscar Piastri en Lando Norris wel dichter naar Mercedes toe. De Zilverpijlen hebben 179 punten, terwijl Mclaren er precies 10 minder heeft: 169. Opmerkelijke nummer vijf in het klassement: Visa Cash App RB. Het zusterteam van Red Bull doet het uitstekend in dit kampioenschap en heeft nog altijd zicht op plek 3. 

De volledige stand vind je na de video.

DHL Fastest Pitstop Award

# Team Punten
1 Red Bull 409
2 Ferrari 235
3 Mercedes 179
4 McLaren 169
5 Visa Cash App RB 138
6 Alpine 121
7 Aston Martin 81
8 Stake F1 31
9 Haas 20
10 Williams 18

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld