Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

McLaren-teambaas trots op coureurs: "Ze weten het precies!"

McLaren-teambaas Andreas Seidl ziet geen reden waarom Lando Norris en Daniel Ricciardo niet volop tegen elkaar mogen racen. In de Verenigde Staten ging het er hard aan toe, maar Seidl heeft het volste vertrouwen in zijn coureursduo.

Ricciardo USA 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Tijdens de start van de race waren Daniel Ricciardo en Lando Norris met elkaar én met de rivalen van Ferrari in gevecht. Het ging er hard aan toe en de coureurs gaven weinig ruimte aan elkaar, maar Andreas Seidl vindt het helemaal prima, zo laat hij weten voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"We zien hoe ze de situatie aanpakken, vooral in de eerste ronde van de race in Austin. Hierbij moet ik zeggen dat ik enorm veel vertrouwen heb in mijn coureurs", aldus de McLaren-teambaas. "Ze weten precies wat ze doen en ze weten dat ze vrij zijn om tegen elkaar te racen, dat is enorm belangrijk voor ons."

Op deze manier halen Ricciardo en Norris alles uit hun rijkunsten, zo is Seidl van mening. "Ze behalen hiermee hun maximale performance, al was de eerste ronde natuurlijk best spannend. Maar we kwamen er goed doorheen, zonder twijfels en problemen." Uiteindelijk pakte het gevecht zeer goed uit voor McLaren.

"Het werkte, ze konden hierdoor met Ferrari in gevecht en dat was key." De Britse renstal strijdt met Ferrari om de derde plaats in het kampioenschap. Ricciardo eindigde uiteindelijk achter Charles Leclerc, Norris kon Carlos Sainz achter zich houden. De Britse renstal heeft nu vier punten voorsprong op Ferrari in de constructeursstand van 2021.

Poll

Wat is het beste coureursduo van de grid?

keer gestemd

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade