Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: Landa Norris ster voor de toekomst

De pas 17-jarige Lando Norris mocht gisteren voor het eerst plaatsnemen in een moderne F1-auto. Het jonge talent noteerde in de McLaren de tweede tijd op de Hungaroring en verraste iedereen.

McLaren gaf de toekomstige ster de test cadeau nadat Norris in 2016 de McLaren Autosport BRDC Award won. De jonge Brit ontving deze prijs voor zijn ijzersterke seizoen. McLaren-teambaas Eric Boullier is lovend over het jonge talent en noemt hem een ster voor de toekomst. " Lando heeft een zeer goede indruk achtergelaten met zijn volwassen en professionele houding en snelheid. Hij had weinig tijd nodig om te wennen aan de auto, terwijl het nog maar zijn eerste keer in de McLaren was." " Zijn feedback was waardevol en precies. Lando is echt een aanwinst voor het team en een ster voor de toekomst."

De jonge debutant zelf blikte ook tevreden terug op zijn testdag. Afgelopen winter mocht hij al eens wat ronden rijden in een oude McLaren MP4-26 uit 2011, maar een serieuze test had de Brit nog nooit gehad. " Het was een super dag en een productieve test. Ik heb mijn programma compleet af kunnen werken en dat verliep voorspoedig. In het begin was het even wennen om vertrouwd te raken aan de auto, maar ik voelde me aan het einde van de dag erg comfortabel." " Ik heb veel ronden kunnen rijden en genoten van deze dag. Ik wil het team bedanken en hoop dat er nog meer dagen volgen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'