Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Lando Norris is onze toekomstige wereldkampioen'

Het is niet alleen maar kommer en kwel bij het team van McLaren. Ondanks dat het team al enkele jaren wacht op resultaten en een betrouwbare motor is er wel degelijk kans op een toekomstige wereldkampioen. Volgens Formule 3 teambaas Trevor Carlin hebben ze met Lando Norris iemand van een ongekend kaliber in huis.

McLaren talent Lanco Norris maakt dit seizoen furore in de Formule 3. De pas 17-jarige Brit leidt het klassement in deze klasse en maakte onlangs zijn debuut in de Formule 1 tijdens de testdagen in Hongarije. Velen zien in de jonge coureur dan ook een toekomstig wereldkampioen. Ook zijn teambaas Carlin is erg onder de indruk van de prestaties van zijn jonge pupil. Carlin werkte in het verleden nauw samen met coureurs als Nico Rosberg, Robert Kubica, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen. Volgens Carlin is Norris dan ook het grootste talent waar hij ooit mee heeft samengewerkt. Aan Motorsport Total.com laat hij weten: 'Norris is met niemand te vergelijken. Hij zit op een niveau wat ik nog nooit eerder heb gezien." "Vanaf het eerste moment heeft hij al indruk op mij gemaakt en dat doet hij nu nog steeds. Iedere keer als hij in de auto stapt, maakt hij weer indruk op mij. Hij heeft nooit een slechte dag en is iedere keer de snelste coureur. Echt ongelofelijk."

Ondanks dat Norris als een groot talent wordt gezien, moet hij nog even geduld hebben voor hij zijn debuut maakt in de Formule 1. Zoals het nu lijkt, brengt McLaren hem in 2018 onder in de Formule 2 klasse. Teambaas Zak Brown vindt het vooral belangrijk om niet overhaast te werk te gaan met een talent als Norris. "Hij is snel genoeg om in de Formule 1 te racen maar we moeten hem wel de tijd gunnen. Hij is absoluut onze volgende kampioen maar we hebben nog geen plannen om hem al in de Formule 1 te laten rijden. Ook niet bij een andere team."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"