Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Lando Norris kan onze Max Verstappen worden'

Lando Norris is weer een stap dichterbij zijn Formule 1 debuut nu hij de officiële test- en reservecoureur voor McLaren is in 2018. De pas 17-jarige Brit kent een stormachtige carrière en wordt omschreven als een van de grootste talenten van dit moment. McLaren vergelijkt hem zelfs met Max Verstappen.

Het Formule 1 team van McLaren denkt dat het met Lando Norris de nieuwe Max Verstappen in huis heeft. De pas 17-jarige Brit imponeerde dit seizoen in de F3 en tijdens zijn F1-test. Teambaas Zak Brown ziet in Norris zeer veel potentieel en ziet in hem de nieuwe Max Verstappen In de Gazzetta dello Sport laat Brown weten dat hij gelooft dat Norris dezelfde successen kan behalen als Max Verstappen. " Daar ben ik 100% zeker van! Bij de in-season test in Hongarije kwam ik tot die ontdekking. Ik heb nog nooit een coureur gezien met zoveel aangeboren talent."

Norris is in 2018 actief voor het team van McLaren als test- en reservecoureur. Zijn weg naar de Formule 1 wordt de komende weken verder uitgestippeld. Een seizoen F2 of F3 lijkt de meest voor de hand liggende optie. Afhankelijk van zijn prestaties ligt een Formule 1 debuut in 2019 in het vooruitzicht. Grote vraag is wie er dan plaats moet maken bij McLaren. Alonso tekende recent een nieuwe meerjarige deal en het contract van Vandoorne loopt ook nog door.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi