Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren legt favorietenrol bij Mercedes en Red Bull neer: "We zijn er nog niet"

In een exclusief interview met RacingNews365 spreekt Zak Brown over wat hij verwacht van de nieuwe Formule 1-regels in 2022 en hoe die bij kunnen dragen aan een eerlijke speelveld.

McLaren-teambaas Zak Brown voelt een zekere mate van 'nerveuze opwinding' bij de gedachte aan het nieuwe Formule 1-seizoen 2022. Te meer omdat met voorlopig alle gestelde doelen met de nieuwe MCL36 weet af te vinken. De Formule 1 staat aan de vooravond van een nieuwe tijdperk met een compleet nieuw technisch reglement en een wederom verlaagd budgetplafond, beiden maatregelen die er op zijn gericht het veld dichter bij elkaar te brengen. McLaren begint het seizoen, nadat het vorig jaar opnieuw het puntentotaal op wist te krikken. Dit jaar moet die stijgende lijn worden vastgehouden, maar CEO Zak Brown geeft toe dat het breed scala aan nieuwe regels voor vraagtekens zorgt. "We hebben natuurlijk los van simulaties, waar de Formule 1-teams in uitblinken, geen echte data om op terug te vallen. Dat maakt dat we gezonde spanning voelen", aldus Brown in een exclusief interview met RacingNews365. "In theorie voelen we ons goed. We zijn tevreden, want we behalen tot nu toe alle gestelde doelen. Maar omdat we niks hebben om dat aan te spiegelen, blijven we met die vraagtekens zitten."

Brown gaat uit van verrassing op F1-grid

Het maakt wel dat Brown denkt dat het Formule 1-publiek werkelijk getrakteerd gaat worden: "Dat gaat het boeiend maken. Iemand gaat de spijker op zijn kop slaan, iemand anders de plank juist mis. Ik denk dat de grid wel een verrassing gaat zien. Van wie en hoe? Niemand van ons die dat weet." Gevraagd of de nieuwe regels daadwerkelijk voor een gelijker speelveld gaan zorgen, geeft Brown aan hoopvol te zijn, maar dat er wel enkele jaren over heen zullen gaan voordat het écht het geval is. "Na verloop van tijd wel, maar wij hebben bijvoorbeeld nog wel wat in te halen als het aankomt op bijvoorbeeld het up to date krijgen van onze infrastructuur. Het maakt dat we niet allemaal op hetzelfde punt in die (eerlijke, red.) stappen. Het zal enkele jaren duren voordat wij over exact dezelfde middelen beschikken als bijvoorbeeld Mercedes of Ferrari." Brown verwacht dat de topteams van afgelopen jaren de komende tijd ook nog even de topteams blijven: "Ik denk dat zij in het nieuw tijdperk een voordeel blijven houden, maar dat wij en anderen dat voordeel na verloop van tijd teniet kunnen doen. Maar zover is het nu nog niet." McLaren zal de nieuwe auto aan het publiek presenteren op 11 februari. Die auto zal dit jaar opnieuw bestuurd gaan worden door Lando Norris en Daniel Ricciardo.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'